ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Ομόφωνα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη τάχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Για λόγους «περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, ηθικούς και οικονομικούς» όπως τονίζεται στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε από όλες τις παρατάξεις

fonirodopis.gr

Ομόφωνα κατά της εξόρυξης χρυσού τάχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ύστερα από γραπτή αίτηση των παρατάξεων «Περιφερειακή Σύνθεση» και «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», του Χριστόδουλου Τοψίδη και του Κώστα Κατσιμίγα αντίστοιχα.

Μετά από διαξιφισμούς και εντάσεις –άνευ ουσίας- κυρίως μεταξύ των παρατάξεων του Χρήστου Μέτιου και του Χριστόδουλου Τοψίδη, το Σώμα υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σάπες Ροδόπης και στο Πέραμα Έβρου.

Στο ψήφισμα, το οποίο ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χρήστος Παπαθεοδώρου, αναφέρονται τα εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ σε έκτακτη συνεδρίασή του την 9η Οκτωβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος κατά της επένδυσης των χρυσωρυχείων και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω.

Ομόφωνα λέμε ένα μεγάλο ”Όχι” στην επένδυση εξόρυξης χρυσού για λόγους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, ηθικούς και οικονομικούς.

Έχει ήδη κριθεί ότι οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας από μια τέτοια επένδυση θα είναι τραγικές και διαχρονικές.

Θεωρούμε απαράδεκτο και έξω από κάθε συζήτηση κάθε αίτημα δημοψηφίσματος και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που έχει στόχο την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης.

Ο χρυσός είναι ο πλούτος του λαού και δεν παραδίδεται σε κανέναν. Στηρίζουμε τον αγώνα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου ενάντια στα χρυσωρυχεία. Γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση την ομόφωνη θέση και στάση μας».

Παρόντες στη συνεδρίαση μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά των χρυσωρυχείων, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης Τριαντάφυλλος Παπαδάκης καθώς επίσης και αλληλέγγυοι στην Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής και το Αναρχικό Στέκι Utopia AD.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ5 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ1 εβδομάδα πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 εβδομάδες πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ