ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή γραμμή κατά της Τουρκίας για την εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ, προτείνει ο Κώστας Ιατρίδης

Ο πολιτευτής της ΝΔ μιλά για «κλασική περίπτωση εισβολής» στα ύδατα της Κύπρου, τονίζοντας ότι «η κατευναστική πολιτική και η στρατηγική της ψυχραιμίας δεν αντιμετωπίζουν την προκλητικότητα»

fonirodopis.gr

Σκληρή γραμμή κατά της Τουρκίας με αφορμή την εισβολή του τουρκικού σκάφους «Γιαβούζ» στο θαλάσσιο οικόπεδο 7 της Κύπρου, προτείνει ο Κώστας Ιατρίδης.

Ο πολιτευτής της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, μιλά για «κλασική περίπτωση εισβολής» στα ύδατα της Κύπρου, προτείνει τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ενώ επισημαίνει πως «η κατευναστική πολιτική και η στρατηγική της ψυχραιμίας δεν αντιμετωπίζουν την προκλητικότητα».

Αναλυτικά, ο κ. Ιατρίδης αναφέρει:

«Στην Κύπρο έχουμε κλασική περίπτωση εισβολής. Από τη στιγμή που το Τουρκικό γεωτρύπανο εισήλθε στο οικόπεδο 7 της Κύπρου και παραμένει εκεί, άσχετα αν τρυπήσει ή όχι είναι εισβολή.

Η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη πρέπει να έχει παρουσία στην Κύπρο με ναυτικές δυνάμεις στέλνοντας μήνυμα αποτροπής και αποφασιστικότητας στην Τουρκία , να συγκληθούν με μέριμνα της Κύπρου όλες οι εγγυήτριες δυνάμεις και βεβαίως με την παρουσία του ΝΑΤΟ και να τεθεί θέμα εισβολής, να επικοινωνήσει άμεσα ο Κύπριος Πρόεδρος αλλά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον κ. Τράμπ και τον Γάλλο Πρόεδρο και βεβαίως να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της Κύπρου αλλά και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρώ ότι αυτά επιβάλλεται να γίνουν άμεσα!!

Η κατευναστική Πολιτική και η Στρατηγική της ψυχραιμίας δεν αντιμετωπίζουν την προκλητικότητα της Τουρκίας!!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ