ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ροδόπης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη

Η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να αναδείξουν τις επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού στον άνθρωπο και στο περιβάλλον ώστε να γίνει κτήμα της νέας γενιάς η αξία του σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον

FoniRodopis

Την πάγια θέση της και την απόλυτη άρνηση της στην εξόρυξη χρυσού στις Σάπες και στο Πέραμα, επαναλαμβάνει η ΕΛΜΕ Ροδόπης μέσω σχετικού ψηφίσματος της.

Η ΕΛΜΕ, παράλληλα, καλεί όσους εκπαιδευτικούς αναλαμβάνουν προγράμματα Αγωγής Υγείας ή διάφορες ερευνητικές εργασίες για την αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη, να αναδείξουν τις επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού στον άνθρωπο και στο περιβάλλον ώστε να γίνει κτήμα της νέας γενιάς η αξία του σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον.

Το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ροδόπης:

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης ομόφωνα επαναλαμβάνει την πάγια θέση του και δηλώνει την απόλυτη άρνησή του στην εξόρυξη του χρυσού στις Σάπες και στο Πέραμα. Το θέμα επανήλθε ξανά στις μέρες μας, ωστόσο δεν έχει αλλάξει τίποτα στις συνθήκες που υπήρχαν τα προηγούμενα έτη. Η επένδυση στο χρυσό εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστική στις άλλες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής και καταστρεπτική για τον υδροφόρο ορίζοντα.

Ως εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούμε τους συναδέλφους μας που αναλαμβάνουν προγράμματα Αγωγής Υγείας ή διάφορες ερευνητικές εργασίες για την αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη να αναδείξουν τις επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, ώστε να γίνει κτήμα της νέας γενιάς η αξία του σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον και η επιδίωξη μιας ανάπτυξης στα μέτρα της φύσης και του ανθρώπου».

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ