ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακελλίων, γράφει για τις ψεύτικες προεκλογικές εξαγγελίες για την προκαταβολή φόρου, το αφορολόγητο, τη μείωση του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ

fonirodopis.gr

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο θυμίζει ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακελλίων.

Αναλυτικά, γράφει:

«Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακυρώνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν πάλι το 100% αντί το 50% που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπρόσθετα καταργείται η μείωση του Φ.Π.Α. από το 13% στο 11% και ακυρώνεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που είχε ψηφίσει πάλι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υποχρεώνει επίσης για να κατοχυρώσεις το σημερινό αφορολόγητο το 30% των εξόδων να γίνεται με κάρτα. Όμως δεν θα υπολογίζονται το ενοίκιο και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ.

Επομένως κάποιος με εισόδημα 9.000 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει 4.000 ενοίκιο είναι προφανές ότι θα δει μείωση του αφορολόγητου. Χιλιάδες λοιπόν συμπολίτες μας θα δουν μειωμένο αφορολόγητο ενώ οι λίγες μεγάλες επιχειρήσεις θα  δουν να γλυτώνουν χιλιάδες ευρώ.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση καταργεί και την μεσοσταθμική μείωση κατά 30% του Ε.Ν.Φ.Ι.Α που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλι προς όφελος των μεγάλων περιουσίων. Αν συνυπολογίσουμε και την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ η ανακούφιση της μεσαίας τάξης που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης απλώς γίνεται επιβάρυνση. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται συνεπής στις υποχρεώσεις έναντι των επιχειρηματιών φίλων του. Άλλωστε με έναν Μαρινάκη στην ΟΝΝΕΔ ξεχνιέσαι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ