ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Αυθαίρετες οι πινακίδες για το «Μονοπάτι της Παναγίας», λέει ο Κώστας Κατσιμίγας

Ζητά την απομάκρυνση τους διότι «προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και το νόμο» – 70.000 ευρώ επένδυση από το Leader για να μας μάθουν να πηγαίνουμε στα Φατήργιακα!

fonirodopis.gr

Την απομάκρυνση των πινακίδων σήμανσης, που είχε ο τοποθετήσει ο Σύλλογος «Φιλοτέχνες» τον Μάρτιο του 2016 στη διαδρομή από Υφαντές μέχρι την Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, ζητά ο Κώστας Κατσιμίγας.

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής χαρακτήρισε αυθαίρετες τις πινακίδες λέγοντας πως «θα πρέπει πάραυτα να απομακρυνθούν διότι προσβάλουν τη νοημοσύνη μας και το νόμο».

«Οι πινακίδες μιλούν για τη σήμανση κάποιου μονοπατιού με τον τίτλο ‘’Το Μονοπάτι της Παναγίας’’ καθοδηγώντας τους περιπατητές οι οποίοι κατά τα άλλα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στην Εθνική οδό», τόνισε ο έμπειρος αυτοδιοικητικός για να προσθέσει με ειρωνικό τόνο ότι «Το Μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης που γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου είναι άγνωστο στους Κομοτηναίους ή στους Φαναριώτες και χρειάζονταν σήμανση για να το βρουν, περπατώντας από την Κομοτηνή στα Φατήριακα και έπρεπε να τοποθετηθούν πινακίδες οι οποίες και κόστισαν κάποια χρήματα και τοποθετήθηκαν αυθαίρετα».

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι η κατασκευή και τοποθέτηση των πινακίδων από τον Σύλλογο «Φιλοτέχνες» είχε χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader στο οποίο είχε ενταχθεί με το έργο «Σήμανση μονοπατιού της Παναγίας από Υφανταί έως ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος», συνολικού ύψους 69.997,47 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ