ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ υποχρηματοδοτεί την Υγεία για τη στήριξη της κερδοφορίας»

Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η ΜΕΘ του «Σισμανόγλειου», ζητούν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης

fonirodopis.gr

Ερώτηση προς τον Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα στη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Στο κείμενο της ερώτησης τους, οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι αιτία της υπολειτουργίας των ΜΕΘ όλης της χώρας είναι η συνέχιση της πολιτικής της «υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας», με σκοπό «τη στήριξη της κερδοφορίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αντιμετωπίζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ‘’Σισμανόγλειο’’, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανή η αναστολή λειτουργίας της.

Να σημειώσουμε ότι το ζήτημα της υποστελέχωσης της συγκεκριμένης ΜΕΘ υπήρχε εδώ και καιρό. Ήδη από το καλοκαίρι λειτουργούσε με γιατρούς που δανειζόταν από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και άλλων περιοχών. Στον ήδη ελλιπή οργανισμό προβλέπονται 4 θέσεις γιατρών για την λειτουργία της ΜΕΘ. Σήμερα υπηρετούν μόλις δύο γιατροί (οι υπόλοιποι δύο γιατροί λείπουν με άδειες), με ότι αυτό σημαίνει για τους ασθενείς, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους στη Μονάδα.

Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών η ΜΕΘ είχε παραμείνει κλειστή το πρώτο μισό του μήνα Σεπτέμβρη, ενώ υπάρχει δυσκολία στον καθορισμό των εφημεριών του Οκτωβρίου. Η πιθανότητα ‘’ενίσχυσης’’ της Μονάδας με επικουρικούς γιατρούς ή ‘’δανεικούς’’, δεν πρόκειται να λύσει το ουσιαστικό πρόβλημα δηλαδή της έλλειψης μόνιμων και πλήρους απασχόλησης υπηρετούντων γιατρών.

Τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας, ενώ ισχύει ότι θα σωζόταν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπινων ζωών κατά τη διάρκεια αναζήτησης ΜΕΘ, αν οι υπάρχουσες λειτουργούσαν κανονικά.

Οι αιτίες αυτής της επικίνδυνης κατάστασης βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, για τη στήριξη της κερδοφορίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ‘’Σισμανόγλειο’’».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ