ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΞΑΝΘΗ

Εντυπωσίασαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση της Ξάνθης

Υπό καταρρακτώδη βροχή η στρατιωτική παρέλαση για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

fonirodopis.gr

Υπό καταρρακτώδη βροχή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του Υφ. Μακεδονίας  – Θράκης Θόδωρου Καράογλου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (4/10) η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης της Ξάνθης.

Αυτοί που εντυπωσίασαν περισσότερο ήταν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που καταχειροκροτήθηκαν από χιλιάδες κόσμου που αψήφησε τη βροχή και παρακολούθησε μέχρι τέλους την παρέλαση.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις δηλώσεις του, έστειλε μήνυμα, απέναντι «σ’ εκείνους, οι οποίοι παραχαράσσουν, αδιστάκτως, την ιστορία και την πραγματικότητα».

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα, με αισθήματα Εθνικής Έξαρσης και Υπερηφάνειας, την 100η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ξάνθης, την 4η Οκτωβρίου 1919, ύστερα από διαδοχικές βάρβαρες κατοχές. Απελευθέρωση η οποία, πέραν των άλλων, αποτέλεσε την απαρχή της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό μας Κορμό.

Η μεγάλη αυτή Επέτειος εκπέμπει πάντοτε πολύτιμα και πολυσήμαντα διδάγματα, ιστορικώς αμαχήτως τεκμηριωμένα, ιδίως δε τα εξής:

Πρώτον, το δίδαγμα της αυθεντικής Ελληνικότητας της Θράκης, της οποίας η αφετηρία χάνεται στα βάθη των αιώνων και την οποίαν ουδόλως αλλοίωσαν οι κατά τ’ ανωτέρω βάρβαρες κατοχές.

Και, δεύτερον, το δίδαγμα ότι εμείς, οι Έλληνες, υπό όρους αρραγούς ενότητας -όπως το πράττουμε άλλωστε για όλα τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια- είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι στο να υπερασπισθούμε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο διηνεκές και έναντι πάντων, την Ελληνικότητα της Θράκης, με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των κατοίκων της, κατ’ εξοχήν δε με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό της Θρησκευτικής Ελευθερίας.

Και εδώ θέλω να τονίσω, μ’ έμφαση, ότι η τελευταία αυτή επισήμανση απευθύνεται πρωτίστως σ’ εκείνους, οι οποίοι παραχαράσσουν, αδιστάκτως, την ιστορία και την πραγματικότητα, δοθέντος μάλιστα ότι η πρότερη αλλά ακόμη και η τρέχουσα υποκριτική, καθ’ όλα, συμπεριφορά τους επιβάλλει να ζητήσουν συγγνώμη για την συνεχή και κατά συρροήν παραβίαση της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, αντί να προβάλλουν προκλητικώς αβάσιμες και παράνομες αιτιάσεις. Χρόνια Πολλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ