ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αστυνομικοί Ροδόπης: «Αδυνατούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντα μας»

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Παναγιώτη Μαχαιρίδη – «Πρωταρχικό καθήκον η μεταφορά και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες των παράτυπων μεταναστών. Δεν αντέχουμε για να διεκπεραιωθούν όλα», δηλώνει

fonirodopis.gr

«Ανοχύρωτη» πόλη θυμίζει η Κομοτηνή και εν γένει ο Νομός Ροδόπης καθώς οι Αστυνομικοί της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης αδυνατούν πλέον –λόγω έλλειψης προσωπικού- να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους που είναι η ασφάλεια των πολιτών και ο περιορισμός της εγκληματικότητας.

Την παραπάνω ομολογία που προκαλεί σοκ έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Παναγιώτης Μαχαιρίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

«Πλέον δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας που είναι η ασφάλεια των πολιτών και ο περιορισμός της εγκληματικότητας. Δεν αντέχουμε παρά το φιλότιμο όλων των συναδέλφων για να διεκπεραιωθούν όλα, δεν αντέχουμε. Ζητάμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ και να ενισχυθεί η υπηρεσία μας με έμψυχο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή, περιπολικά και ότι άλλος εξοπλισμός απαιτείται για την ασφάλεια όλων μας», δήλωσε με έμφαση ο κ. Μαχαιρίδης.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί κατά πολύ, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια ενώ αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Πρόσφατα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της απέναντι στη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας για το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης δεν ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό κατά τις έκτακτες μεταθέσεις Σεπτεμβρίου.

Η Ένωση Αστυνομικών μιλά, στην ανακοίνωση της, για «εγκατάλειψη των περιφερειακών υπηρεσιών», για αστυνομικούς που υπηρετούν με «ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό» και «κατακρημνισμένες οικονομικές απολαβές» ενώ τέλος, ζητά να συμπεριληφθεί η Δ.Α. Ροδόπης στο πρόγραμμα «Ασπίδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ