ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Στην υποστήριξη αεροδιάσωσης εκπαιδεύτηκαν οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού

Η εκπαίδευση είχε διάρκεια δύο ημέρες και οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. εκπαιδεύτηκαν στο θεωρητικό κομμάτι στην έδρα του ΠΤ Κομοτηνής ενώ η πρακτική εκπαίδευση έγινε στην Αλεξανδρούπολη στην έδρα του ελικοπτέρου του Στρατού Ξηράς

fonirodopis.gr

Το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής μετά από πρόταση του κατέθεσε προς την Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την άμεση έγκριση της, από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης Dr Αντώνιο Αυγερινό οργάνωσε σε συνεργασία με τη Hellenic Rototrs, εκπαίδευση Διασωστών στην Επίγεια Υποστήριξη Αεροδιάσωσης.

Η παραπάνω εκπαίδευση είχε διάρκεια δύο ημέρες, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. εκπαιδεύτηκαν στο θεωρητικό κομμάτι στην έδρα του ΠΤ Κομοτηνής και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκε η πρακτική εκπαίδευση στην Αλεξανδρούπολη στην έδρα του ελικοπτέρου του Στρατού Ξηράς.

Οι εθελοντές των Π.Τ. Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης  σε σύνολο 22 Εθελοντών Διασωστών και 2 εκπαιδευόμενοί από την 4η ΕΜΑΚ, εκπαιδεύτηκαν ομαδικά κάτω από τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα από εκπαιδευτές της HELLENIC ROTORS με σκοπό την εκπόνηση εκπαιδευτικού προγράμματος που αφορούσε εκπαίδευση εξατομικευμένη στους Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον εκπαιδευόμενο σκύλο έρευνας του Π.Τ. Κομοτηνής Feldsher που παρακολούθησε με επιτυχία την παραπάνω εκπαίδευση. Ο εκπαιδευόμενος σκύλος είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το ελικόπτερο και το περιβάλλον του, με τις  παραγόμενες μυρωδιές από τα καύσιμα με τελικό αποτέλεσμα την είσοδο του εντός του ελικοπτέρου ενώ αυτό βρισκόταν σε λειτουργία. 

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εκπαίδευσης συντάχθηκε αναφορά από το ΠΤ Κομοτηνής σχετική με τον τρόπο διεξαγωγής της ανωτέρω εκπαίδευσης σε όλα τα Π.Τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανά την  Ελλάδα.

Το Π.Τ. Κομοτηνής του Ε.Ε.Σ. ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτές της HELLENIC ROTORS, την ΧΙΙ Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριο Πέτροβιτς καθώς και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης Dr. Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση στήριξη του πιλοτικού προγράμματος αλλά και για τη βοήθεια τους προκειμένου να διεξαχθεί η εκπαίδευση με άρτια αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ