ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Παράταση της σύμβασης τους διεκδικούν 44 συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης

Συνέδραμαν σημαντικά με την υπηρεσία τους σε δασικές εργασίες σε όλη τη Ροδόπη από το καλοκαίρι του 2018 όποτε και προσελήφθησαν μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

fonirodopis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 29.09.2019 – 13:11

Την παράταση της σύμβασης εργασίας τους και τη μετατροπή της σε αορίστου χρόνου, ζητάνε 44 συμβασιούχοι (δασεργάτες, δασολόγοι, δασοπόνοι, ΔΕ διοικητικοί) της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης μέσω επιστολής προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τους βουλευτές της περιοχής, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Δήμαρχο Κομοτηνής.

Οι συμβασιούχοι οι οποίοι προσελήφθησαν το καλοκαίρι του 2018 μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και διανύουν αυτή τη στιγμή τη δεύτερη 8μηνη παράταση, συνέδραμαν σημαντικά με τις υπηρεσίες τους σε δασικές εργασίες σε όλη την περιοχή της Ροδόπης.

Εργασίες πυροπροστασίας με δημιουργία αντιπυρικών αλλά και αντιπλημμυρικών ζωνών, καθαρισμός δασών, κοπή άχρηστων κορμών δέντρων, καθαρισμός σκουπιδιών, δημιουργία δρόμων αποφυγής, συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που προσέφεραν όλο αυτό το διάστημα δίνοντας νέα πνοή στο έργο της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης.

Η παράταση της σύμβασης τους κρίνεται δε επιτακτική καθώς όπως τονίζουν στην επιστολή τους «οι Δασικές Υπηρεσίες έχουν να προβούν σε προσλήψεις πάνω από 15 χρόνια και στο άμεσο μέλλον θα αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης το 30% των συναδέλφων με συνέπεια την υπολειτουργία τους».

«Εμείς ως εργαζόμενοι των 545€ ζητάμε από τους τοπικούς άρχοντες να δουν το έργο μας και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την παράταση και γιατί όχι τη σύμβαση αορίστου χρόνου που δικαιούμαστε. Άλλωστε το είπε και ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θέλει να δώσει επιδόματα αλλά δουλειές. Το είπε και ο κ. Βρούτσης ότι οι εργαζόμενοι της πυροπροστασίας δεν πρέπει να φοβούνται γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει απολύσεις αλλά μονιμοποιήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά στη «Φωνή της Ροδόπης» συμβασιούχος δασεργάτης της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης.

Ακολουθεί η επιστολή των συμβασιούχων της Δ/νσης Δασών:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για την ανάγκη να έχουμε μία μόνιμη εργασία και κυρίως για να ζητήσουμε την στήριξή σας. Ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το καλοκαίρι του 2018 από 15/7/2018 και εξής, βάση της δημόσιας πρόσκλησης Νο 4/2018, για οκτώ μήνες.

Πριν από την λήξη του προγράμματος έγινε τροποποίηση της ΚΥΑ ( αριθμ. 9.1765/20.03.2019 απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 969 /Β΄/ 21/3/2019) με την οποία δόθηκε παράταση του προγράμματος για άλλους 8 μήνες.

Όλο αυτό το διάστημα αποκτήσαμε την ανάλογη εμπειρία στην προστασία δασών (αντιπυρική προστασία) φρυγανεύσεις, κλαδεύσεις κ.τ.λ. (Δασεργάτες). Ενισχύσαμε την Δ/νση Δασών Ροδόπης διοικητικά (Δ.Ε. Διοικητικού) και επιστημονικά (Δασολόγος – Δασοπόνος) έτσι ώστε να είμαστε απαραίτητοι στην υπηρεσία μας. Συνεργαστήκαμε με τους Δήμους του Νομού Ροδόπης και είχαμε καθημερινή επαφή και άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ροδόπης.

Ζητάμε λοιπόν άμεσα παράταση του προγράμματος και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να γίνει μετατροπή της σύμβασης εργασίας μας σε αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ). Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο όχι μόνο επειδή έχουμε όλοι μας άμεση ανάγκη για εργασία, αλλά πρωτίστως γιατί καλύπτουμε τις ανάγκες της υπηρεσίας μας.

Οι Δασικές Υπηρεσίες όλης της χώρας έχουν να προβούν σε προσλήψεις πάνω από 15 χρόνια και στο άμεσο μέλλον θα αποχωρήσει από την Υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης το 30% των συναδέλφων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να υπολειτουργήσουν οι Δασικές Υπηρεσίες. Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την υποστήριξή σας στο δίκαιο αίτημά μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ