ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Μηδενική η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης κατά τις έκτακτες μεταθέσεις

«Όχι μόνο δεν ενισχυθήκαμε με επιπλέον προσωπικό αλλά επιπλέον εμπεδώσαμε την εγκατάλειψη από την ηγεσία μας για άλλη μια φορά», σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, η οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της

fonirodopis.gr

Την έντονη δυσαρέσκεια της απέναντι στη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας για το γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης δεν ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό κατά τις έκτακτες μεταθέσεις Σεπτεμβρίου, εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Η Ένωση Αστυνομικών μιλά για «εγκατάλειψη των περιφερειακών υπηρεσιών», για αστυνομικούς που υπηρετούν με «ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό» και «κατακρημνισμένες οικονομικές απολαβές» ενώ τέλος, ζητά να συμπεριληφθεί η Δ.Α. Ροδόπης στο πρόγραμμα «Ασπίδα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

«Σήμερα 27/09/2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ένωσης μας, όπου ομόφωνα εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια όλων των μελών,  όπως μας μεταφέρθηκε κι από το σύνολο των συναδέλφων της Δ.Α. Ροδόπης στην δυσάρεστη έκπληξη που μας επιφύλασσε η απόφαση του Συμβουλίου μεταθέσεων κατωτέρων του Αρχηγείου με το οποίο όχι μόνο δεν ενισχυθήκαμε με επιπλέον προσωπικό, το οποίο είναι πάγιο και κυρίαρχο αίτημα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά επιπλέον εμπεδώσαμε την εγκατάλειψη  των περιφερειακών υπηρεσιών από την ηγεσία μας, γι άλλη μια φορά. Βρεθήκαμε να κολυμπάμε εγκαταλελειμμένοι  στο έλεος του τσουνάμι που έχει προκαλέσει η μεταναστατευτική πολιτική των τελευταίων ετών που έχει αλλάξει άρδην την υπηρεσιακή μας ρουτίνα με αποτέλεσμα να καταστρατηγούνται, ποικιλοτρόπως  τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Οι αστυνομικοί της Ροδόπης και της ευρύτερης ακριτικής περιοχής της Θράκης, η οποία είναι από τις κυριότερες πύλες εισόδου των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη έχουν βάλει ‘’πλάτη’’ τα τελευταία χρόνια φυλάσσοντας Θερμοπύλες. Επιδεικνύουν επαγγελματισμό κι έχουν προ πολλού υπερβεί το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον με το αστυνομικό τους ήθος, κουράγιο, πατριωτισμό προκειμένου να υπηρετήσουν αυτό για το οποίο ορκίσθηκαν πίστη, με τον ελάχιστο έως ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κατακρημνισμένες οικονομικές απολαβές τους.

Διατηρούμε γι άλλη μια φορά την ψυχραιμία μας και στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, αναμένοντας  από την ηγεσία μας την συνέχιση της νέας αυτής πρακτικής με γενναίες ενισχύσεις  από προσωπικό, περιοχών που χρήζουν αυτών κι έχουν πληγεί από τις μεταναστευτικές ροές, πέρα από τα σύνορα με την Τουρκία και τα νησιά του Αιγαίου. Ζητούμε άμεσα να συμπεριληφθεί  η Δ.Α. Ροδόπης στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ για να αντιμετωπιστεί επιτέλους η λειψανδρία των υπηρεσιών μας.

Απαιτούμε από την φυσική και πολιτική μας ηγεσία να σκύψει πάνω στα προβλήματα μας, επιστρέψτε μας κάποιο μέρος  από την χαμένη μας αυτοπεποίθηση και ανεβάστε το κλονισμένο ηθικό των συναδέλφων μας, ως ελάχιστη ανταπόδοση στο ήθος, στην υπομονή των τελευταίων αυτών ετών που έχει επωμιστεί τόσο οι ίδιοι  όσο και οι οικογένειες τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x