ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γιάννης Λεβέντης: «Προκλητική και απαράδεκτη η αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού»

Με το «καλημέρα» η νέα Δημοτική Αρχή Κομοτηνής αυξάνει κατά 16% τα τέλη – «Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, καλούνται οι δημότες να πληρώσουν μια σωρευτική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού πάνω από 30%», τονίζει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

fonirodopis.gr

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Γιάννης Λεβέντης την αύξηση κατά 16% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που αποφάσισε η νέα Δημοτική Αρχή Κομοτηνής λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κομοτηνής ζητά να μη γίνει καμία νέα αύξηση και καλεί το δημοτικό συμβούλιο να καταψηφίσει την αναπροσαρμογή και το λαό της πόλης να αντιδράσει.

Αναλυτικά, σημειώνει:

«Με το ‘’καλημέρα’’ και πριν  καλά  καλά ξεκινήσει η θητεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, εν όψει και της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το έτος 2020, η νέα δημοτική αρχή έφερε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το θέμα για «αναπροσαρμογή ή μη συντελεστών των ισχυόντων τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2020».

Προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση που πάρθηκε για αύξηση 16%. Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθειά τους να φορτώσουν με νέα βάρη τον ήδη τσακισμένο από την φορολεηλασία λαό. Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία του δήμου ως επιχείρηση που αντιμετωπίζει το λαό της περιοχής σαν πελάτη. Διαφωνούσαμε και εξακολουθούμε να διαφωνούμε με την ανταποδοτικότητα τέτοιων υπηρεσιών οι οποίες ικανοποιούν μείζονες ανάγκες των δημοτών.

Θυμίζουμε ότι σημαντική αύξηση προηγήθηκε με ανάλογη περσινή απόφαση και η οποία εφαρμόζεται ήδη από 1/1/2019. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, δηλαδή, καλούνται οι δημότες να πληρώσουν μια σωρευτική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού πάνω από 30%.

Επισημαίνουμε, ξανά, κάτι το οποίο σημειώναμε σε όλους τους τόνους, προεκλογικά, ότι το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τον «Κλεισθένη» κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των δημοτών. Από την άλλη στηρίζει ολόπλευρα την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, όπως αποδεικνύεται και από την σχετική απόφαση για αύξηση στα τέλη καθαριότητας. Επί της ουσίας χρηματοδοτούνται τα κέρδη συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου, με την αύξηση της δημοτικής φορολογίας, η οποία βαραίνει κατά κύριο λόγο τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει την αναπροσαρμογή που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το 2020.

Καλούμε δε, το λαό της πόλης να αντιδράσει, ζητώντας από την μία ποιοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, και από την άλλη κεντρικά σχεδιασμένη διαχείριση απορριμμάτων, την οποία θα υλοποιούν οι ίδιοι οι φορείς της Τοπικής Διοίκησης, δημιουργώντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ