ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γιάννης Λεβέντης: «Προκλητική και απαράδεκτη η αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού»

Με το «καλημέρα» η νέα Δημοτική Αρχή Κομοτηνής αυξάνει κατά 16% τα τέλη – «Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, καλούνται οι δημότες να πληρώσουν μια σωρευτική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού πάνω από 30%», τονίζει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Γιάννης Λεβέντης την αύξηση κατά 16% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που αποφάσισε η νέα Δημοτική Αρχή Κομοτηνής λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κομοτηνής ζητά να μη γίνει καμία νέα αύξηση και καλεί το δημοτικό συμβούλιο να καταψηφίσει την αναπροσαρμογή και το λαό της πόλης να αντιδράσει.

Αναλυτικά, σημειώνει:

«Με το ‘’καλημέρα’’ και πριν  καλά  καλά ξεκινήσει η θητεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, εν όψει και της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το έτος 2020, η νέα δημοτική αρχή έφερε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το θέμα για «αναπροσαρμογή ή μη συντελεστών των ισχυόντων τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2020».

Προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση που πάρθηκε για αύξηση 16%. Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθειά τους να φορτώσουν με νέα βάρη τον ήδη τσακισμένο από την φορολεηλασία λαό. Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία του δήμου ως επιχείρηση που αντιμετωπίζει το λαό της περιοχής σαν πελάτη. Διαφωνούσαμε και εξακολουθούμε να διαφωνούμε με την ανταποδοτικότητα τέτοιων υπηρεσιών οι οποίες ικανοποιούν μείζονες ανάγκες των δημοτών.

Θυμίζουμε ότι σημαντική αύξηση προηγήθηκε με ανάλογη περσινή απόφαση και η οποία εφαρμόζεται ήδη από 1/1/2019. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, δηλαδή, καλούνται οι δημότες να πληρώσουν μια σωρευτική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού πάνω από 30%.

Επισημαίνουμε, ξανά, κάτι το οποίο σημειώναμε σε όλους τους τόνους, προεκλογικά, ότι το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τον «Κλεισθένη» κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των δημοτών. Από την άλλη στηρίζει ολόπλευρα την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, όπως αποδεικνύεται και από την σχετική απόφαση για αύξηση στα τέλη καθαριότητας. Επί της ουσίας χρηματοδοτούνται τα κέρδη συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου, με την αύξηση της δημοτικής φορολογίας, η οποία βαραίνει κατά κύριο λόγο τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει την αναπροσαρμογή που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το 2020.

Καλούμε δε, το λαό της πόλης να αντιδράσει, ζητώντας από την μία ποιοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, και από την άλλη κεντρικά σχεδιασμένη διαχείριση απορριμμάτων, την οποία θα υλοποιούν οι ίδιοι οι φορείς της Τοπικής Διοίκησης, δημιουργώντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Άγιοι Θεόδωροι: «Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής μας αγνοεί επιδεικτικά»

«Από πέρσι τον Οκτώβριο δεν έρχονται να μαζέψουν τα μπάζα και τα σκουπίδια», καταγγέλλει ο τοπικός σύμβουλος Κομοτηνής Αθανάσιος Κιουτσούκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί από πέρσι τον Οκτώβριο ο χώρος δίπλα από το γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων, καθώς η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής δεν έχει μεριμνήσει μέχρι σήμερα για την απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών που βρίσκονται στο σημείο.

Το γεγονός μας κατήγγειλε ο τοπικός σύμβουλος Κομοτηνής Αθανάσιος Κιουτσούκης, ο οποίος μας είπε ότι «από πέρσι τον Οκτώβριο όποτε και έγιναν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης υπάρχουν τα μπάζα στο σημείο. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς την Υπηρεσία Καθαριότητας, μας αγνοούν επιδεικτικά».

Όλα αυτά την ώρα που ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης μοιράζει χιλιάδες ευρώ σε ΜΜΕ για την προβολή διαφημιστικών σποτ για δράσεις όπως αυτές της ανακύκλωσης και της προστασίας περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΚΕΠΠΑΚ: iPhone αξίας 678 ευρώ για τις… «ανάγκες της προέδρου»!

Κακοδιαχείριση και αλόγιστη σπατάλη από τη Δημοτική Αρχή Γκαράνη – Με δημόσιο χρήμα αγοράζουν κινητά τηλέφωνα για τις…. ανάγκες τους!!!

Δημοσιεύθηκε

στις

Κακοδιαχείριση και αλόγιστη σπατάλη αναδεικνύεται στον Δήμο Κομοτηνής και τις δημοτικές επιχειρήσεις του μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα που διεξάγουμε το τελευταίο διάστημα για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τη Δημοτική Αρχή Γκαράνη.

Η έρευνα αφορά τα προκλητικά ποσά χιλιάδων ευρώ που δίνει η Δημοτική Αρχή σε μερίδα τοπικών ΜΜΕ όμως όσο αυτή προχωρά ανακαλύπτουμε και άλλα «μαργαριτάρια», όπως αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την υπ’ αριθμόν 1167/04.12.2020 απόφαση της ΔΚΕΠΠΑΚ που υπογράφει η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Νατάσα Λιβεριάδου, αποφασίστηκε η αγορά ενός κινητού τηλεφώνου μάρκας iPhone αξίας 677,97 ευρώ για τις… «ανάγκες της προέδρου της επιχείρησης».

Εκτός της παραπάνω απόφασης, εντοπίσαμε ακόμα δύο αποφάσεις που αφορούν ανάληψη δαπάνης για αγορά κινητού τηλέφωνου για τις ίδιες ανάγκες, δηλαδή της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ!

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν 1091/24.11.2020 εγκρίθηκε το ποσό των 400 ευρώ για αγορά συσκευής κινητού τηλεφώνου όπως επίσης και με την υπ’ αριθμόν 1160/04.12.2020 απόφαση εγκρίθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς είναι οι πολυδάπανες ανάγκες της κ. Προέδρου που να δικαιολογούν τις παραπάνω αποφάσεις και γι’ αυτό το λόγο απευθύναμε στην ίδια μέσω e-mail τα ερωτήματα μας, τα οποία κοινοποιήσαμε επίσης και στον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

Δυστυχώς, ούτε η ίδια αλλά ούτε και ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκαν, δείχνοντας έτσι με τη στάση τους ότι δεν διακατέχονται μάλλον και από ιδιαίτερες δημοκρατικές αντιλήψεις όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση και τις απαντήσεις που οφείλουν να δίνουν σε δημοσιογράφους και πολίτες για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Δείτε παρακάτω τις προκλητικές αποφάσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία κ. Γκαράνη

«Η υπόλοιπη πόλη καίγεται από την εγκατάλειψη», σχολιάζουν Κομοτηναίοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την πρόταση ανάπλασης που παρουσίασε ο Δήμος Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρνητικά σχόλια στα social media προκαλεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη να προχωρήσει στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του άλσους της Αγίας Παρασκευής.

Με αφορμή την πρόταση ανάπλασης που διαμόρφωσε η αρχιτεκτονική ομάδα «Minas Kosmidis Architects» και παρουσίασε πρόσφατα ο Δήμος Κομοτηνής, η συζήτηση για την ανάπλαση των δύο κεντρικότερων σημείων της Κομοτηνής αναζωπυρώθηκε με τα σχόλια όμως αρκετών να μην είναι τα αναμενόμενα για τη Δημοτική Αρχή.

«Πότε έγιναν τελευταία παρεμβάσεις στις γειτονιές που βρίσκονται σε μαύρο χάλι;», «Έλεος με την πλατεία. Έχει καταντήσει ανέκδοτο. Κάθε δεκαετία είναι η εύκολη λύση», «Έχει λεφτά για πέταμα ο Δήμος; Σε τι εξυπηρετεί αυτή η ανακαίνιση;», «Η υπόλοιπη πόλη καίγεται από την εγκατάλειψη», είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά σχόλια.

Ίσως θα ήταν καλό ο Δήμαρχος Κομοτηνής να αφήσει τα έργα «βιτρίνας» και να ασχοληθεί με τις γειτονιές και τους οικισμούς του Δήμου, όπως για παράδειγμα τους Υφαντές, όπου οι κάτοικοι φωνάζουν εδώ και χρόνια για εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Δείτε μερικά από τα σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ελ. Λαφτσή για Γενοκτονία Αρμενίων: «Που είναι ο Δήμος Κομοτηνής;»

«Κρυμμένος πίσω από τις γρίλιες, φοβούμενος μην αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές κάποιων συμπολιτών;»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ημέρα μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων η 24η Απριλίου και η Ελένη Λαφτσή αναρωτιέται που είναι ο Δήμος Κομοτηνής;

«Αναρωτιέμαι και θλίβομαι για την κατάντια», τονίζει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«106 η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων! Εκδηλώσεις μιας μνήμης που δεν πρέπει να ξεχαστεί γιατί διδάσκει. Διδάσκει ιστορία, διδάσκει ζωή!

Ο Δήμος Κομοτηνής πού είναι σε όλα αυτά;; Κρυμμένος πίσω από τις γρίλιες, φοβούμενος μην αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές κάποιων συμπολιτών; Αναρωτιέμαι και θλίβομαι για την κατάντια!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

«Ελλάδα+»: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

Γεννηματά για Νυμφαία: «Κυβέρνηση με πελατειακού τύπου παρεμβάσεις»

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Στον Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας αύριο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

Η κυβέρνηση έκοψε το επίδομα ενοικίου σε ανασφάλιστους υπερήλικες

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ4 ώρες πριν

Ξεκινά τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο στον Δήμο Αρριανών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Δ. Χαρίτου: «Έκθετη η κυβέρνηση για το κλείσιμο της Νυμφαίας»

ΡΟΔΟΠΗ5 ώρες πριν

Εξοπλισμό για το σημείο ελέγχου της Νυμφαίας παρέδωσαν τα Επιμελητήρια

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Κομοτηνή: Συνεχίζονται τα rapid tests και την ερχόμενη εβδομάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Πληρωμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του, καταγγέλλει ο Στυλιανίδης

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Νυμφαία: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη λειτουργία του isobox ως σημείο ελέγχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

«Ελλάδα+»: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

ΡΟΔΟΠΗ5 ώρες πριν

Εξοπλισμό για το σημείο ελέγχου της Νυμφαίας παρέδωσαν τα Επιμελητήρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Πληρωμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του, καταγγέλλει ο Στυλιανίδης

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες πριν

Παραδοσιακή «πινελιά» στα Ελευθέρια Θράκης από τους Φιλοτέχνες Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Η χώρα μας πέτυχε όποτε άσκησε ενεργητική εξωτερική πολιτική»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Παρουσία Στεφανή ο εορτασμός για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x