ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Παρέμβαση της Π.Φ.Π.Ο. για τον δάσκαλο που ζητούσε στο Facebook συνταγή για «σουβλιστό σκυλί»

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με επιστολή της στους αρμόδιους φορείς ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών

fonirodopis.gr

Την παρέμβαση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) προκάλεσαν τα σχόλια ενός δασκάλου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής ο οποίος ζητούσε στο Facebook συνταγή για «σουβλιστό σκυλί».

Η είδηση προκάλεσε πανελλήνιο σάλο και η ΠΦΠΟ με επιστολή της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης και το Υπουργείο Παιδείας, ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών.

Εκτός της ΠΦΠΟ παρόμοια παρέμβαση προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης έγινε προ ημερών και από θορυβημένους γονείς του δημοτικού σχολείου που υπηρετεί ο συγκεκριμένος δάσκαλος ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όσο και η Διεύθυνση του σχολείου δεν θέλησαν να πάρουν θέση για το θέμα, γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα και απορίες.

Η επιστολή της ΠΦΠΟ:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Ευρέως στο διαδίκτυο αλλά και σε δημοσιογραφικά sites έχει κυκλοφορήσει η είδηση ότι δάσκαλος σε σχολείο της Κομοτηνής ζήτησε στο FB  ‘’συνταγή για σουβλιστό σκυλί’’.

Παρακαλούμε, όπως επιληφθείτε αρμοδίως ώστε να διαπιστωθεί αν όντως δημοσίευσε ο εκπαιδευτικός τέτοιες προτροπές.

Στην θλιβερή περίπτωση που διαπιστωθεί παρακαλούμε να προχωρήσετε σε όλες τις νόμιμες ποινικές, πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις κατά του ‘’δασκάλου’’  αυτού που πληρώνεται από τους Έλληνες πολίτες για να εκπαιδεύει τα παιδιά σε πράξεις και απόψεις αχαρακτήριστες. Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στις πρακτικές αυτές του ‘’δασκάλου’’ και πρόκειται να συγκαλέσει και γενική συνέλευση. Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να μας ενημερώσετε επί των ενεργειών σας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ