ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Α.Σ.Π.: «Η πλειοψηφία του Ε.Κ. Κομοτηνής εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης»

Κήρυξαν απεργία μία μέρα αργότερα από την ΑΔΕΔΥ διασπώντας επί της ουσίας το εργατικό κίνημα – Δύο μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ, εγκρίθηκε πρόσληψη γραμματέα στη θέση της απολυμένης Ρυίας Πατσατζή πριν καν τελεσιδικήσει η υπόθεση της!

fonirodopis.gr

Τη διάσπαση του εργατικού κινήματος από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, η οποία αποφάσισε να κηρύξει απεργία μία μέρα μετά από την ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση.

Με την απόφαση της αυτή «η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής συντασσόμενη με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, που ελέγχουν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, διασπούν το κίνημα και εξυπηρετούν στην ουσία τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας», σημειώνει χαρακτηριστικά η συνδικαλιστική παράταξη.

Η ταύτιση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, εκτός από το ζήτημα της απεργίας, αποτυπώνεται επίσης και από το γεγονός της προτεινόμενης πρόσληψης γραμματέα στο Ε.Κ. Κομοτηνής στη θέση της απολυμένης Ρυίας Πατσατζή.

Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση και η (τότε) Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα εγκριθεί άλλη πρόσληψη μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση της παράνομης –σύμφωνα με το ΣΕΠΕ- απόλυσης της συνδικαλίστριας, δύο μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ εγκρίθηκε από το Υπουργείο η πρόσληψη στην αμειβόμενη θέση της γραμματειακής υποστήριξης του ΕΚ!!!

Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης:

«Το συμμαχικό μέτωπο Κυβέρνησης – Εργοδοτών υπό την καθοδήγηση του ΣΕΒ, φέρνουν άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση το δήθεν «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 20 άρθρα για τις εργασιακές σχέσεις.

Το νομοσχέδιο συνιστά ένα νέο αντεργατικό Μνημόνιο, το οποίο αποτελεί τον «τρίτο γύρο» και πάει τους εργαζόμενους πίσω από όλα τα προηγούμενα Μνημόνια μαζί!

Πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό έκτρωμα, που με ακραίο ρεβανσιστικό και εκδικητικό τρόπο, καταργεί τα όσα θετικά μέτρα ψηφίστηκαν για τους εργαζόμενους μετά την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα των δανειστών τον Αύγουστο του 2018, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους εργοδότες.

Αυτή η μεγάλης κλίμακας ρεβανσιστική αντεπίθεση Κυβέρνησης – Εργοδοτών, βρίσκει το συνδικαλιστικό κίνημα σε μια από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας του, με την ΓΣΕΕ να έχει διορισμένη διοίκηση, χωρίς να μπορεί να προκηρύξει απεργία.

Παρόλα αυτά, αρχής γενομένης από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, όπου όλες οι παρατάξεις ΟΜΟΦΩΝΑ συμφώνησαν για προκήρυξη απεργίας στις 24/9/2019, είναι φανερό ότι ήδη έχει διαμορφωθεί μια μεγάλη δυναμική για αγωνιστική δράση στις 24/9 με μαζικά χαρακτηριστικά και αποτελεσματικότητα. Πολλές Ομοσπονδίες μαζί με την ΑΔΕΔΥ ήδη συντάχθηκαν κι αποφάσισαν Απεργία στις 24/9.

Σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, η πλειοψηφία του ΕΚ Κομοτηνής, συντασσόμενη με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ελέγχουν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία στις 25/09 διασπώντας το κίνημα και εξυπηρετώντας στην ουσία τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Όμως τα κατορθώματα  της γνωστής παρέας του ΕΚ δεν σταματούν εδώ. Εμείς έχουμε αναφερθεί πολλές φορές  στον τρόπο που διοικούν το ΕΚ, μια και το θεωρούν ‘’τσιφλίκι’’ τους και χώρο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.

Τελευταίο επεισόδιο, η πρόταση για πρόσληψη στην αμειβόμενη θέση της γραμματειακής υποστήριξης του ΕΚ, του επί χρόνια Ταμία του ΕΚ!! Τώρα πλέον γίνεται ξεκάθαρο, πως η καλά μεθοδευμένη, απόλυση της γραμματέως του ΕΚ Ρυίας Πατσατζή, μόνο τυχαία δεν ήταν!!  Μάλιστα όταν δεν έχει τελεσιδικήσει η δικαστικά η διαμάχη, για την παράνομη και εκδικητική  αυτή απόλυση!! Απόλυση που ταύτισε το ΕΚ με τους χειρότερους εργοδότες και το εξέθεσε στα μάτια των εργαζομένων  που βίωσαν τα αντεργατικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών.

Όσα παραμύθια κι αν πουλούσε ο Πρόεδρος του ΕΚ για δήθεν πολιτική του δίωξη από την προηγούμενη κυβέρνηση, πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι το ‘’πρόβλημα’’ δεν ήταν η ‘’συμπεριφορά’’ της Ρύιας Πατσατζή, αλλά ότι κάποιοι ημέτεροι εποφθαλμιούσαν τη συγκεκριμένη θέση!!

Καλούμε τους εργαζόμενους της Ροδόπης να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία των Συνδικάτων στις 24/9, για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την τελική δικαίωση της συναδέλφισσας που άδικα απολύθηκε και της  αποκατάστασης του δικαίου και της δημοκρατίας στο ΕΚ Κομοτηνής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ