ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στην Κομοτηνή

Η πορεία πέρασε από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και το Τουρκικό Προξενείο όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά της καταστολής στα Εξάρχεια και αλληλεγγύης στον αγώνα των Κούρδων

fonirodopis.gr

Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή. Η πορεία ξεκίνησε από την Παλιά Νομική, τοποθεσία που επιλέχτηκε λόγω της κατάργησης του ασύλου, με 80-100 άτομα και το κοινό μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής και του Aναρχικού Στεκιού Utopia A.D. και πίσω την «Πρωτοβουλία Φοιτητών».

Υπήρχε παλμός καθ’ όλη την διάρκεια ενώ η πορεία πέρασε και από το Αστυνομικό Μέγαρο και το Τούρκικο Προξενείο όπου με την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ ακούστηκαν συνθήματα κατά της καταστολής στα Εξάρχεια και αλληλεγγύης στον αγώνα των Κούρδων

Το κείμενο που μοιράστηκε:

«6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, το μαχαίρι του φασίστα δολοφόνου Ρουπακιά καρφώθηκε στην καρδιά του Παύλου Φύσσα. Ο Παύλος, πέρα από μουσικός, ήταν ένας ενεργός αντιφασίστας , που απευθυνόταν στην κοινωνία και αντιστεκόταν φανερά απέναντι στην τότε άνοδο της Χρυσής Αυγής. Και αυτό τους ενοχλούσε. Ο Παύλος ”έπεσε” σε δημόσια θέα απο οργανωμένη δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, με εντολές Λαγού και Πατέλη, που ήρθε να συμπληρώσει όλες τις προηγούμενες, με την αδιαμφισβήτητη αδιαφορία – συνεργασία των μπάτσων (όπως απέδειξαν και οι μελέτες του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture).

Τώρα, 6 χρόνια χωρίς τον Παύλο, με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της, με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν να καλύψουν τα ακάλυπτα, να αλληλοκαρφώνονται και να λιποθυμούν στις δικαστικές αίθουσες, με το ακροδεξιό τους κόμμα εκτός βουλής, με τα γραφεία τους που ήδη υπολειτουργούσαν να κλείνουν πανελλαδικά, με τα τάγματα εφόδου τους τσακισμένα, εμείς είμαστε ακόμα εδώ και έχουμε πολλά κεκτημένα να διασφαλίσουμε και άλλα τόσα για τα οποία πρέπει να αγωνιστούμε.

Η κοινοβουλευτική τους ήττα καθόλου δε μας εφησυχάζει, αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι το ίδιο το κράτος και το κεφάλαιο που θρέφουν το τέρας του φασισμού . Το κράτος έχει συνέχεια, ασκώντας την θανατοπολιτική του με στρατόπεδα συγκέντρωσης-κέντρα κράτησης προσφύγων/μεταναστών,όπου άνθρωποι ζούνε φυλακισμένοι υπό άθλιες συνθήκες, με ναυάγια στο Αιγαίο και την περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων με την σφραγίδα του δόγματος “νόμος και τάξη”. Το παραπάνω αποτυπώθηκε σκληρά στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου με δημόσιο λιντσάρισμα στην Πλατεία Ομόνοιας από “νοικοκυραίους” ιδιοκτήτες μαγαζιών, την σιωπή-ανοχή των περαστικών και την συνδρομή της αστυνομίας.

Απέναντι στην βαρβαρότητα του εθνικισμού και του εκφασισμού της κοινωνίας,επιλέγουμε τον δρόμο της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, της ισότητας, και της ελευθερίας, με συλλογικούς και ακηδεμόνευτους αγώνες. Ενάντια στο φασισμό σε κάθε του μορφή. Είτε με μαχαίρια είτε με λουλούδια και εθνικές σημαίες, είτε ως βουλευτικό κομμα,είτε ως ολιγάριθμη γκρούπα. Δεν περιμένουμε καμία δικαστική απόφαση να τιμωρήσει τους νεοναζί. Το φίδι θα μπει στην τρύπα του μια για πάντα με τον κοινωνικό και μαχητικό αντιφασισμό. Για τον Παύλο, το Σαχζάτ, τον Ζακ και όλους τους λόγους του κόσμου.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ».

Φωτογραφίες: Nype Soti

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x