ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου για χρυσό: «Να επαναδιατυπώσουμε ως κοινωνία την αρνητική μας θέση»

«Η εξορυκτική δραστηριότητα του χρυσού υπονομεύει την βιώσιμη ανάπτυξη που διεκδικούμε για το τόπο μας. Μολύνει το περιβάλλον, εξαντλεί τους φυσικούς πόρους και απειλεί την υγεία των συμπολιτών μας»

fonirodopis.gr

Χαιρετισμό που αναγνώστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ και βασικό θέμα την εξόρυξη χρυσού, απέστειλε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Χαρίτου:

«Είναι γνωστή η μακρόχρονη ενεργή συμμετοχή μου στο πολύχρωμο, ενωτικό, υπεράνω κομμάτων κίνημα, κατά της εγκατάστασης χρυσωρυχείων στην περιοχή της Θράκης.

Σας γνωρίζω ότι θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για ένα ιδιαιτερα ευχάριστο οικογενειακό γεγονός, πράγμα που δεν μου επιτρέπει να παρευρεθώ σε αυτήν την τόσο σημαντική συνάντηση των φορέων.

Συμμερίζομαι, όπως όλοι μας, την ανησυχία, που προκάλεσε άλλωστε την σημερινή μας συνάντηση.

Αναφέρομαι ασφαλώς στην δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας ότι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την Eldorado για την επέκταση της εξορυκτικής δραστηριότητας του χρυσού και στη Θράκη.

Θέλω να γνωρίζετε και να γνωστοποιήσετε στους εκπροσώπους των φορέων ότι παραμένω σταθερά προσηλωμένος στη θέση, ότι η εξορυκτική δραστηριότητα του χρυσού υπονομεύει την βιώσιμη ανάπτυξη που διεκδικούμε για το τόπο μας, γιατί ακυρώνει τις παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως περιοχή, όπως επίσης μολύνει το περιβάλλον, εξαντλεί τους φυσικούς πόρους και απειλεί την υγεία των συμπολιτών μας.

Ως εκ τούτου θεωρώ επιτακτικό ως φορείς να επαναδιατυπώσουμε με σαφήνεια την διαχρονική αρνητική θέση των τοπικών κοινωνιών μας για την εγκατάσταση χρυσωρυχείων στην περιοχή, ώστε να μην επαναλαμβάνεται μονότονα ότι δεν την γνωρίζουν.

Να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα η όποια διαπραγμάτευση γίνεται με την Eldorado για τη Θράκη μας.

Να θέσουμε εκ νέου το πλαίσιο των προτεραιοτήτων, των στόχων και δράσεων για την ανάπτυξη της περιοχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ