ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης – Νίκος Τσαλικίδης: «Λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του»

fonirodopis.gr

Ο εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό  Καθεδρικό  Ναό  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ μετά την επιμνημόσυνη δέηση εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Γραμματέα του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» Χαράλαμπο Μαυρίδη.

Αργότερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον εκπρόσωπο του  τον Δήμαρχο Κομοτηνής Στράτο Τσακιρίδη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής και εκπροσώπους πολιτειακών Αρχών και σωματείων.

«Έχει σοφά διατυπωθεί η ρήση: ‘’Λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του δεν μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του’’. Έτσι και εμείς τιμάμε σήμερα τη μνήμη της γενοκτονίας  των Ελλήνων προγόνων μας, μια γενοκτονία που καθόρισε και άλλαξε την ιστορία του λαού μας, του έθνους μας και μεγάλωσε τις επόμενες γενιές μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγίας. Μια γενοκτονία που δείχνει το δρόμο στους πολίτες του κόσμου πως η αγάπη, η ειρήνη και η φιλία μεταξύ των ανθρώπων δεν καθορίζεται από το χρώμα, το έθνος και την θρησκεία», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης μετά το πέρας της τελετής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ