ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Θράκη τάσσεται ο Γιάννης Γκαράνης

«Θα αντιταχθώ με κάθε τρόπο σε οποιοδήποτε εγχείρημα των εταιρειών χρυσού να παραβλέψουν και να υπερκεράσουν την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στις χρυσοεξορυκτικές τους προτάσεις», δηλώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Την εναντίωση του σε εξορυκτικές δραστηριότητες στην περιοχή της Θράκης εκφράζει ρητά και αδιαπραγμάτευτα, μέσω ανακοίνωσης του, ο Γιάννης Γκαράνης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής δηλώνει ότι θα αντιταχθεί «με κάθε τρόπο σε οποιοδήποτε εγχείρημα των εταιρειών χρυσού να παραβλέψουν και να υπερκεράσουν την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών» και καλεί πολίτες και φορείς σε επαγρύπνηση.

Αναλυτικά, σημειώνει:

«Με αφορμή την δημόσια συζήτηση, που άνοιξε εκ νέου, σχετικά με την δραστηριοποίηση των εταιρειών χρυσού στην Θράκη, θέλω ως Δήμαρχος Κομοτηνής να καταθέσω τη ρητή και αδιαπραγμάτευτη θέση εναντίωσής μου σε εξορυκτικές δραστηριότητες στον τόπο μας.

Διερμηνεύοντας και εκφράζοντας τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των συνδημοτών μου δηλώνω ότι θα αντιταχθώ με κάθε τρόπο σε οποιοδήποτε εγχείρημα των εταιρειών χρυσού να παραβλέψουν και να υπερκεράσουν την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στις  χρυσοεξορυκτικές τους προτάσεις.

Συμπλέω ομόθυμα και ολόψυχα με τους συμπολίτες μου, είτε αυτοί είναι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, είτε είναι ενεργοί πολίτες, που εδώ και χρόνια, εγείρουν σθεναρή αντίσταση στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού.

Η εύφορη και ευλογημένη γη της Θράκης προσφέρει δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης, που θα έχουν στο επίκεντρό τους τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, όρθιοι στις επάλξεις, προκειμένου να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να υλοποιήσει επενδυτικά σχέδια, που θα αγνοούν κατάφωρα τη βούληση των τοπικών κοινωνιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ