ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης συναντήθηκε η Ιωάννα Χατζηαντωνίου

Τέθηκαν επί τάπητος το πρόβλημα της καθυστέρησης στην καταβολή αμοιβών του προγράμματος Νομικής Βοήθειας, το ζήτημα της απασχόλησης ασκούμενων δικηγόρων μέσω ΕΣΠΑ και η διάσωση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνο Αλεξανδρή, είχε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου.

Στη συνάντηση αυτή,  στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κ. Άννα Μεμετζή και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Άγγελος Νεστορίδης,  τέθηκαν τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος όπως η παροχή Νομικής Βοήθειας και ιδίως η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή αμοιβών των αυτεπάγγελτα διοριζόμενων δικηγόρων, το ζήτημα της απασχόλησης ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια της επικράτειας μετά την ένταξη της εν λόγω δράσης στο ΕΣΠΑ για τη διετία 2019-2021, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η απασχόληση των ασκουμένων δικηγόρων για 12 μήνες σε υπηρεσίες των Δικαστηρίων και για πρώτη φορά για 6 μήνες σε δικηγορικά γραφεία και τέλος το ζήτημα της διάσωσης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, το οποίο και βρίσκεται μονίμως ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε  την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή αμοιβών των δικηγόρων της Νομικής βοήθειας, η οποία  όπως επεσήμανε οφείλεται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών  και τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου και του ιδίου προσωπικά είναι να προβούν στην αποκατάσταση των δυσλειτουργιών του προγράμματος Νομικής βοήθειας.

Ως προς το ζήτημα της απασχόλησης ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια μέσω  ΕΣΠΑ, ενημέρωσε ότι εντός συντομότατου  χρονικού διαστήματος αρχίζουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να εκδοθούν οι απαιτούμενες εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις.

Τέλος για τη διάσωση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου  Κομοτηνής, επέδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ιστορικότητα αυτού,  υποσχέθηκε  ότι σε συνεργασία με τις σχετικές υπηρεσίες του Υπουργείου, θα μελετήσει το σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης και για το λόγο αυτό θα επισκεφτεί άμεσα την Κομοτηνή.  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ