ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Συνάντηση φορέων της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Αλεξανδρούπολη για το θέμα του χρυσού

Τη συνάντηση συγκαλεί η ΠΕΔ ΑΜΘ και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου – «Κινδυνεύει η ζωή και το περιβάλλον από τη λειτουργία των χρυσωρυχείων. Απαιτείται η επαγρύπνηση της τοπικής κοινωνίας», αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση της

fonirodopis.gr

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ καλεί τους εκπροσώπους των φορέων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να παραστούν σε συνάντηση το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Έβρου προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους για το θέμα χρυσού που άνοιξε πρόσφατα η κυβέρνηση με τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η συνάντηση συγκαλείται κατόπιν ομόφωνης απόφασης στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι από τη λειτουργία χρυσωρυχείων στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας – Σαπών «κινδυνεύει η ζωή και το περιβάλλον» και γι’ αυτό «απαιτείται η επαγρύπνηση της τοπικής κοινωνίας».

Η πρόσκληση της ΠΕΔ ΑΜ-Θ:

«Καλούνται εκπρόσωποι φορέων της Περιφέρειας ΑΜΘ να παραστούν σε συνάντηση και να εκφράσουν την άποψη τους σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το φάκελο και να συζητήσει με την ELDORADO GOLD τη λειτουργία των χρυσωρυχείων στους Δήμους Αλεξανδρούπολης (Πέραμα) και Μαρώνειας – Σαπών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/9/2019 και ώρα 11:30 στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη (Λ. Δημοκρατίας 307)».

Η απόφαση της ΠΕΔ ΑΜΘ:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει την πρόταση του Προέδρου για σύγκληση των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.30, στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη (Λ. Δημοκρατίας 307 ΤΚ 68100 ), για συζήτηση του θέματος λειτουργίας Χρυσωρυχείων στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας- Σαπών, λόγω του ότι κινδυνεύει η ζωή και το περιβάλλον στους Δήμους αυτούς από τη λειτουργία των χρυσωρυχείων, μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού της χώρας κατά τη 84η Διεθνή  Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ότι η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της γενικότερης στάσης της στον τομέα των επενδύσεων, συζητάει με την εταιρία (ELDORADO GOLD) την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε -ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη, εκτιμώντας ότι απαιτείται η επαγρύπνηση και ετοιμότητα των θεσμικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας της Θράκης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ