ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με κενά καθηγητών ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη Ροδόπη

Τα κενά παρατηρούνται ιδίως στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται να καλυφθούν σε δεύτερη φάση – Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Παντελεήμων σε 5ο Δημοτικό, 1ο ΓΕΛ και 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, περίπου 12.500-13.000 μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε, παρουσία των επισήμων φορέων, τον αγιασμό στις 9:00 το πρωί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και μία ώρα αργότερα στο 1ο ΓΕΛ και στο 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Η σχολική χρονιά στη Ροδόπη ξεκινά με αρκετά κενά καθηγητών (Μαθηματικούς, Φυσικούς, Φιλολόγους) ιδίως στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης τα οποία δημιουργήθηκαν φέτος λόγω των λίγων διορισμών και τα οποία αναμένεται ωστόσο να καλυφθούν σε δεύτερη φάση.

«Είναι γεγονός ότι δεν είχαμε πολλούς διορισμούς στην πρώτη φάση στη Β/θμια Εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα. Έτσι και η Ροδόπη έχει να περιμένει γύρω στους 5 Φιλόλογους, 5 Μαθηματικούς και 5-6 συνολικά Φυσικούς. Στη Β/θμια Εκπαίδευση τα πράγματα δεν τελειώνουν στις 11 Σεπτέμβρη, δεν είναι τόσο σαφή όπως είναι στην Α/θμια που ξέρουμε πόσα παιδάκια θα έρθουν σε κάθε τάξη. Θα έχουμε αλλαγές από μαθητές που επιθυμούν να αλλάξουν προσανατολισμό ή μάθημα επιλογής. Αυτό σημαίνει διαφορά στον σχηματισμό των τμημάτων, οπότε την Παρασκευή θα μπορούμε να πούμε τι ακριβώς μας περισσεύει. Άλλωστε χθες μας ζήτησε το Υπουργείο να επικαιροποιήσουμε τα κενά μας», δήλωσε η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου.

«Ξεκινάμε με αισιοδοξία και ελπίδες, έχει γίνει καλή προετοιμασία και θεωρώ ότι είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο. Τα σχολεία μας είναι πολύ καλά στελεχωμένα, έχουμε μόνο μερικές ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες οι οποίες σε μερικές μέρες θα καλυφθούν απολύτως. Στην ειδική αγωγή έχουμε τη μεγαλύτερη φάση πρόσληψης που έγινε ποτέ, για πρώτη φορά όλα τα παιδιά έχουν τον δάσκαλο τους. Στα νηπιαγωγεία μετά τις αναταράξεις που είχαμε το καλοκαίρι βρήκαμε τη λύση σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και κάποια παιδιά γράφτηκαν στους παιδικούς σταθμούς ενώ κάποια φιλοξενούνται στα νηπιαγωγεία. Θεωρώ ότι του χρόνου η υποχρεωτικότητα της προσχολικής αγωγής θα γίνει πράξη», σημείωσε ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ