ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της συνάντησης Χαρίτου – Χαριτόπουλου το θέμα του χρυσού

Ο Βουλευτής Ροδόπης και ο Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών συμφώνησαν ότι το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη που άνοιξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στην περιοχή

FoniRodopis

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με δημάρχους του νομού Ροδόπης. Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο των Σαπών, παρόντος του Χρήστου Αυγερίδη, συντονιστή της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στις Σάπες.

Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε με θερμά λόγια τον βουλευτή, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του έναν φίλο της περιοχής. Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, με το θέμα του χρυσού να κυριαρχεί.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή του και δήλωσε αναλυτικά «με τον δήμαρχο μας συνδέουν κοινοί αγώνες για ένα κρίσιμο θέμα που απασχολεί την περιοχή. Γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε μια υποβαθμισμένη περιοχή με σοβαρότατα προβλήματα, με εκτεταμένες ζώνες φτώχιας, με την πιο υψηλή ανεργία από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και με την μετανάστευση να έχει γιγαντωθεί. Άκουσα με πολλή προσοχή τα πιο ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και συνδέονται κυρίως  με την ολοκλήρωση των υποδομών που λείπουν και με την αξιοποίηση σημαντικών δυνατοτήτων του τόπου. Όλα τα έθεσε με έμφαση στη συζήτηση μας ο δήμαρχος.

Δεν σας κρύβω ότι κανείς δεν νιώθει ικανοποιημένος, παρότι έγιναν κάποια πράγματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την κατάσταση στην περιοχή, γιατί το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι οι ανάγκες των πολιτών, οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία».

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο βουλευτής επιδίωξε τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, όπου υπήρξε συμφωνία ότι το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη που άνοιξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στην περιοχή.

Καταληκτικά ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου ευρισκόμενος στην περιοχή ενδιαφέροντος των μεταλλευτικών εταιρειών απεύθυνε κάλεσμα ενότητας. «Χρειάζεται όλοι οι κοινωνικοί, παραγωγικοί φορείς, όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτήν την περιοχή να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να ζητήσουμε να διακοπούν τώρα οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του με την Eldorado για τις εξορύξεις χρυσού. Αυτό είναι καθολικό αίτημα και χρειάζεται να γίνει υπόθεση  όλης της κοινωνίας και θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να  σταματήσουν οι αρνητικές εξελίξεις για την περιοχή και να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα άλλο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για τον τόπο, αξιοποιώντας όλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ