ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κίνδυνο δημιουργίας νέας θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη, εγείρουν οι Μητροπολίτες!

Χαρακτηρίζουν τους παλαιοημερολογίτες ως «μειονότητα» που θα δημιουργήσει μέχρι και «εθνικά ζητήματα» (!!!) ενώ καλούν τους πιστούς να μην υπογράψουν ειδάλλως… «θα απομακρυνθούν από την Ενορία και την Ορθόδοξη Εκκλησία»

fonirodopis.gr

Κίνδυνο δημιουργίας νέας θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη εγείρουν με κοινή τους ανακοίνωση οι τέσσερις Μητροπολίτες της περιοχής, Μαρωνείας και Κομοτηνής, Αλεξανδρουπόλεως, Ξάνθης και Περιθωρίου και Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Η ανακοίνωση αφορά πρώην κληρικό της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει υπογραφές πιστών με σκοπό την ίδρυση παλαιοημερολογίτικης «Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδος και πάσης Θράκης».

Οι Μητροπολίτες της Θράκης χαρακτηρίζουν τους παλαιοημερολογίτες ως «μειονότητα» που θα δημιουργήσει μέχρι και «εθνικά ζητήματα» (!!!) ενώ καλούν τους πιστούς να μην υπογράψουν, ειδάλλως… «θα απομακρυνθούν από την Ενορία και την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη Ιερές Μητροπόλεις παλαιοημερολογιτών, όπως πχ η Ιερά Μητρόπολη Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (Γ.Ο.Χ.) Πειραιώς και Σαλαμίνος, η οποία είναι αναγνωρισμένο θρησκευτικό νομικό πρόσωπο σύμφωνα με τον Ν. 4031/2014.

Η κοινή ανακοίνωση των Μητροπολιτών Θράκης:

«Ένας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Ιεράς Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιερωσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και σε καταστήματα, σε πόλεις και χωριά της Θράκης προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδος και πάσης Θράκης».

Ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των συνεργάτων του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην Πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Άγιον Όρος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Αρχιερατική μας υπόσταση και η ποιμαντική μας ευθύνη, μας οδηγεί και πάλι να σας ενημερώσουμε για να σας προφυλάξουμε, ώστε να μην υπογράψετε την αίτηση αυτή, δίνοντας προσωπικά σας στοιχεία σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά προσπαθούν να την βλάψουν δημιουργώντας σχίσμα με την υπογραφή σας.

Όσοι Χριστιανοί μας θα υπογράψουν από άγνοια αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Παρακαλώ να προσέξετε και να μην εξαπατηθείτε από τους πλανεμένους αυτούς και αποκομμένους από την Εκκλησία μας τάχα χριστιανούς.

Μην υπογράψετε για να μην δημιουργηθεί στον τόπο μας νέα θρησκευτική μειονότητα. Η μόνη θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη μας είναι οι Έλληνες μουσουλμάνοι συμπολίτες  μας με τους οποίους συζούμε αρμονικά. Οποιαδήποτε άλλη μειονότητα θα δημιουργήσει όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και εθνικά ζητήματα. Όσοι ενδεχομένως από άγνοια υπογράψατε, ζητείστε ανάκληση της υπογραφής σας.

Επικαλούμεθα τη χάρη του Θεού στη ζωή σας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ