ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Εθελοντές καθάρισαν το ποτάμι στο Κόσμιο Ροδόπης

Περιβαλλοντική δράση από μέλη και φίλους της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS»

fonirodopis.gr

Μέλη και φίλοι της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» προέβησαν σε περιβαλλοντική δράση την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στο Κόσμιο Ροδόπης.

Εφοδιασμένοι με γάντια και σακούλες απορριμμάτων, φίλοι και μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο ποτάμι του Κοσμίου το οποίο δυστυχώς όπως τονίζουν βρωμίζεται καθημερινά με κάθε λογής σκουπιδιών από ασυνείδητους.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» πραγματοποίησε τον Αύγουστο καθαρισμό και στον ποταμό Μίσχου ενώ οι περιβαλλοντικές δράσεις θα συνεχιστούν καθώς το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Χθες απόγευμα, 1.9.19, μέλη και φίλοι της Κίνησης μας καθαρίσαμε σκουπίδια μέσα από το ποτάμι, το οποίο είναι πολύ όμορφο αλλά δυστυχώς βρωμίζεται καθημερινά από τα απορρίμματα που πετάγονται εντός του.

Τα ποτάμια μαζί με τα δάση αποτελούν την πηγή ζωής για τον άνθρωπο αλλά δυστυχώς αν και φτάσαμε στον 21ο αιώνα αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό.

Ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνεται καθημερινά ενώ ζώα, πουλιά και ψάρια πεθαίνουν από τα πλαστικά και τις ανθρώπινες βρωμιές.

Ο Αμαζόνιος που καίγεται υπάρχει δίπλα μας, μόνοι μας σκοτώνουμε τα ποτάμια, τα δάση και τις ομορφιές της Ροδόπης.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Νέο ραντεβού στις 15.9.19».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ