ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Σφοδρή κριτική Τοψίδη για τη συνεργασία Μέτιου – Σιμιτσή – Καραγιώργη

Κατ’ επίφαση η «σύγκλιση» των τριών σχηματισμών, λέει ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» – Χαρακτηρίζει τη συνεργασία ως διαπαραταξιακό «παζάρι» και «ευκαιριακού χαρακτήρα» που «αποσκοπεί στην κατάληψη έμμισθων θέσεων και ρόλων διοίκησης»

FoniRodopis

Με αιχμηρή κριτική υποδέχθηκε ο Χριστόδουλος Τοψίδης την ανακοίνωση Μέτιου – Σιμιτσή – Καραγιώργη που αφορά τη συνεργασία τους σε θεσμικό επίπεδο και την από κοινού ανάληψη αρμοδιοτήτων και υλοποίηση της προγραμματικής τους συμφωνίας.

Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» μιλά για διαπαραταξιακό «παζάρι» και επιχείρημα «ευκαιριακού χαρακτήρα» που «αποσκοπεί στην κατάληψη έμμισθων θέσεων και ρόλων διοίκησης από στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης».

Αναλυτικά, η δήλωση του Χριστόδουλου Τοψίδη:

«Μερικές ώρες μόνο μετά την συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το υπό εξέλιξη  διαπαραταξιακό «παζάρι», στο οποίο αναφέρθηκε στην προχθεσινή του δήλωση (30/8) ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Χριστόδουλος Τοψίδης,  «επισημοποιήθηκε» με σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Αναμένουμε και την κατανομή θέσεων, μισθών και αξιωμάτων που θα αποτελέσει το επιστέγασμα και την ολοκλήρωση της μεθόδευσης αυτής. Δυστυχώς για κάποιους ανθρώπους, ένας μισθός και μία θέση Αντιπεριφερειάρχη ή Εντεταλμένου Συμβούλου είναι αρκετά για να ξεχάσει κανείς και την πολιτική του θέση και το κόμμα του, αλλά και τους ψηφοφόρους του ! Η ίδια «προίκα» είναι αρκετή ώστε ο κομματικός υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ κ. Κ. Σιμιτσής και ο εκλεκτός του κ. Π. Καμμένου να στηρίξουν προδήλως την διοίκηση του κ. Μέτιου.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να επισημάνουμε τον ευκαιριακό χαρακτήρα του επιχειρήματος που αποσκοπεί στην κατάληψη έμμισθων θέσεων και ρόλων διοίκησης από στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στα πλαίσια μίας προσπάθειας να εμφανισθεί ότι ο Περιφερειάρχης και η παράταξή του ότι έχουν ευρύτερη αποδοχή «!!!».

Πρέπει να τονισθεί από την κατ’ επίφαση «σύγκλιση» των τριών σχηματισμών απουσιάζει η οποιαδήποτε προγραμματική σύγκλιση, στοχοθεσία ή έστω κάποιο χρονοδιάγραμμα στα πλαίσια κάποιας εύλογης κοινής προσπάθειας. Η επίκληση των τριών κειμένων και του τρόπου σύνταξής τους αποτελεί πραγματικά μία τεράστια προχειρότητα, καθώς ο καθένας θα μπορούσε να επικαλεστεί άλλα τόσα κείμενα.

Χαρακτηριστικό της προχειρότητάς τους είναι ότι το κείμενο του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, στο οποίο αναφέρονται σαφώς, υφίσταται από την ομόφωνη απόφαση που είχε εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο και είχε υποβάλλει στο Υπουργείο η Περιφέρειά μας! Η παράταξη του Περιφερειάρχη και οι άλλες δύο παρατάξεις ποια άποψη υιοθετούν, του Περιφερειακού Συμβουλίου και των φορέων της ΑΜ-Θ ή την κυβερνητική θέση του Υπουργείου;

Επιπλέον η προσπάθεια που εκδηλώνεται σήμερα, πέρα από την προχειρότητά της, λαμβάνει χώρα στα περιθώρια που άφησαν (αν 😉 οι κομματικοί φορείς των συγκεκριμένων παραταξιακών σχηματισμών μετά την ευθεία παρέμβασή τους σ’ αυτούς και αυτό πλαίσιο αξιολογείται παραπέρα.

Η παράταξή μας επιμένει να θεωρεί ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Περιφέρειας και των πολιτών και όχι την κατανομή των αξιωμάτων, των θέσεων, των μισθών και στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ