ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ευχαριστώ και η δέσμευση του νέου Προέδρου της Κοινότητας Ιάσμου, Ηλία Μπούκα

«Πρόθεση μου να εργασθώ με όλους όσους συμμετείχαν στις εκλογές και επιθυμούν να είναι ενεργοί. Θα υπάρχει πλήρη ενημέρωση ενώ οι πολίτες θα μπορούν να εκφράζουν γνώμες και να συμμετέχουν στις αποφάσεις των ζητημάτων της κοινότητας»

fonirodopis.gr

Πρόεδρος της μεγαλύτερης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ιάσμου, της οικείας Κοινότητας, ανέλαβε και επίσημα μετά την ορκωμοσία της 30ης Αυγούστου ο Ηλίας Μπούκας, τοπικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Όραμα Αναγέννησης» του Κυριάκου Αμούτζα.

Γνωστός από τη συμμετοχή του στα πολιτιστικά κυρίως δρώμενα της περιοχής, όντας πρόεδρος του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, ο Ηλίας Μπούκας ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν, δεσμεύεται πως θα εργαστεί με όλους όσους συμμετείχαν στις εκλογές και επιθυμούν να είναι ενεργοί τονίζοντας, παράλληλα, πως θα υπάρχει πλήρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα της κοινότητας.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου σημειώνει:

«Μετά την ορκωμοσία της 30ης Αυγούστου ως Πρόεδρος της μεγαλύτερης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου μας, της Κοινότητας Ιάσμου (Ίασμος, Διαλαμπή, Κοπτερό, Γαλήνη, Μωσαικό, Ιππικό, Μελίταινα, Πολύαρνο, Ταγγαίο) ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, το οποίο θα υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

Θα είμαι καθημερινά η φωνή των πολιτών της κοινότητας, ως συνδετικός κρίκος με την διοίκηση του Δήμου, ασκώντας με ζήλο τις  αρμοδιότητες του Προέδρου και του συμβουλίου της κοινότητας, όπως αυτές αναφέρονται στο νόμο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση κυρίως της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πρόθεσή μου είναι να εργασθώ, όχι μόνο με τους εκλεγμένους, αλλά και με όλους όσους συμμετείχαν στις τοπικές εκλογές και επιθυμούν να είναι ενεργοί από όλους τους συνδυασμούς.

Επίσης, η συνεργασία μου με τη νέα Δημοτική αρχή, τους φορείς και τους κατοίκους θεωρείται δεδομένη, ώστε να παραχθεί έργο με θετικό πρόσημο που τόσο ανάγκη έχει η τοπική μας κοινωνία.

Η εκλογή των συμβουλίων των κοινοτήτων σε ξεχωριστή κάλπη, αναβαθμίζει αυτομάτως τον θεσμό και τα όργανά του.

Θα υπάρχει πλήρη ενημέρωση των δημοτών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εκφράζουν γνώμες, ακόμα και να συμμετέχουν στις αποφάσεις των ζητημάτων της κοινότητας που θα προωθούνται από το συμβούλιο.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με στήριξαν, όλους όσους με ψήφισαν, αλλά και τους φίλους και συγχωριανούς, που σε κάθε περίπτωση περιβάλουν θετικά την ενασχόλησή μου με τα κοινά».

Αρμοδιότητες προέδρου του συμβουλίου κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων

Ο πρόεδρος του συμβουλίου κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, πέρα από τις αρμοδιότητες εκείνες που προβλέπονται από άλλες διατάξεις, ασκεί και τις εξής αρμοδιότητες:

α) Εκπροσωπεί το συμβούλιο της κοινότητας.

β) Ασκεί κάθε αρμοδιότητα που του ανατίθεται από τον δήμαρχο. Μεταφέρει και παρουσιάζει στον δήμαρχο και στα άλλα αρμόδια όργανα του δήμου τα προβλήματα της κοινότητας, συνεργάζεται με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να προετοιμάσει κάθε θέμα που θα συζητηθεί στο συμβούλιο της κοινότητας, παρακολουθεί την προώθηση από το δήμο των θεμάτων που αναφέρονται στις αποφάσεις του συμβουλίου που έχουν σταλεί σε αυτόν. Συμμετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις οποίες καλείται υποχρεωτικά με δικαίωμα ψήφου, όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται θέμα που αφορά ειδικά την αντίστοιχη κοινότητα.

γ) Εισηγείται στο συμβούλιο θέματα της αρμοδιότητάς του και εκτελεί τις αποφάσεις του συμβουλίου που λαμβάνονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 83 έως 84.

δ) Ενεργεί πληρωμές από την πάγια προκαταβολή, που συνιστάται κατά τις σχετικές διατάξεις.

ε) Συμμετέχει στη διοίκηση κληροδοτήματος, με έδρα την κοινότητα στην οποία ασκεί τα καθήκοντά του, στις περιπτώσεις που προβλέπεται, σύμφωνα με το ν. 2539/1997 (Α΄ 244) ή την πράξη σύστασής του, η συμμετοχή προέδρου τοπικού συμβουλίου ή δημάρχου δήμου, ο οποίος καταργείται με τον παρόντα νόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ