ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους νέους Αντιδημάρχους του Δήμου Κομοτηνής όρισε ο Γιάννης Γκαράνης

Στη θέση του παραμένει μόνο ο Δημήτρης Πολιτειάδης ενώ από τις Αντιδημαρχίες απουσιάζουν επιδεικτικά οι γυναίκες – Το Σάββατο στις 12:00 στο Ίδρυμα Παπανικολάου η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

fonirodopis.gr

Τα ονόματα των συμβούλων της «Κοινωνίας Πολιτών» οι οποίοι από 1 Σεπτέμβρη θα οριστούν Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κομοτηνής, ανακοίνωσε την Παρασκευή 30 Αυγούστου ο επικεφαλής της παράταξης και νέος Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης.

Στη θέση του παραμένει μόνο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης ενώ η εναλλαγή των υπολοίπων στις θέσεις των Αντιδημάρχων παραπέμπει περισσότερο σε «ανακάτεμα της τράπουλας» με τον Γιάννη Γκαράνη να προσπαθεί μάλλον να δώσει νέα πνοή σε μια παράταξη η οποία φαίνεται πως έχει βαλτώσει και αδυνατεί να παράγει ουσιαστικό έργο για την πόλη και τους δημότες.

Αίσθηση προκαλεί η απουσία γυναικών από τις θέσεις των Αντιδημάρχων, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι επιλογές του νέου  Δημάρχου είναι περιορισμένες καθώς οι εκλεγμένες γυναίκες της πλειοψηφούσας παράταξης είναι μόλις δύο (Λιβεριάδου – Στογιαννίδου) και οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν στις θέσεις που κατέχουν έως σήμερα.

Η ανακοίνωση της «Κοινωνίας Πολιτών»:

«Οι έξι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κομοτηνής, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που θα οριστούν με απόφαση του Δημάρχου Κομοτηνής από 1/9/2019 μέχρι 31/8/2021 θα είναι οι εξής:

1) Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, ο  κ. Ευστράτιος Τσακιρίδης.

2) Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων, Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης,  Απασχόλησης και  Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, ο κ. Δημήτριος Πολιτειάδης.

3) Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, ο κ. Δημήτριος Καρασταύρου.

4) Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, ο κ. Ισμαήλ Λεβέντ.

5) Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης, ο κ. Ιωάννης Μουρτίδης.

6) Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα & Οικισμών, ο κ. Αχμέτ Εμρέ.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου, τα καθήκοντα του θα οριστεί να ασκεί ο Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτριος Πολιτειάδης, που θα αναπληρώνει τον Δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Δημάρχου θα οριστεί να ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο, κ. Ευστράτιο Τσακιρίδη».

Το Σάββατο 31 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας

Το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 12:00 στο Ίδρυμα Παπανικολάου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Στην πρόσκληση που εστάλη από το Γραφείο Δημάρχου Κομοτηνής αναφέρεται:

«Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Κομοτηνής, κ. Ιωάννη Γκαράνη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβούλων Κοινοτήτων και των Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Κομοτηνής για τη Δημοτική Περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παπανικολάου, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ