ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Τοποθετήθηκε επιγραφή στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου στα Σκόπια που αναγράφει πως είναι Έλληνας

Επίσης, από τις 12 Αυγούστου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιείται στη γειτονική χώρα

FoniRodopis

Επιγραφή η οποία αναγράφει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας, τοποθετήθηκε στο άγαλμά του, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρωτεργάτης της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγραψε: «Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων».

Ο Ν. Κοτζιάς σημειώσει πως «πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού» και «απάντηση σε όσους με έβρισαν».

Η πινακίδα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου φέρει την εξής επιγραφή στην μακεδονική, την αλβανική και την αγγλική γλώσσα: «Προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου, ιστορική φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομία. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής».

Η πινακίδα στη βάση του αγάλματος δεν έγινε απ’ όλους αποδεκτή στη γειτονική μας χώρα καθώς έγινε προσπάθεια καταστροφής της.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, από τις 12 Αυγούστου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ