ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Χάος στη Σαμοθράκη: Αγανακτισμένοι ταξιδιώτες «πολιορκούσαν» τα πλοία

Τριτοκοσμικές εικόνες, δυσφήμηση του νησιού και καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό – «Η κίνηση στο νησί είναι κάτω από το 1/3 της περσινής χρονιάς, έχει ακυρωθεί ήδη το 50% των κρατήσεων», λέει ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας

FoniRodopis

Με εντάσεις και περισσή ταλαιπωρία κύλησε και η χθεσινή ημέρα για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Σαμοθράκης. Παρότι ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια και άρχισε να αποσυμφορείται το νησί, στο λιμάνι της Σαμοθράκης (Καμαριώτισσα) εκτυλίχθηκαν -για μια ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες- πρωτοφανείς εικόνες.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες επιβάτες που είχαν αποκλειστεί στο νησί σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να βρουν μια θέση στο πλοίο. Ο πολυήμερος αποκλεισμός, ωστόσο, έφερε πολλούς από τους επισκέπτες της Σαμοθράκης στα όριά τους με συνέπεια να καταγραφούν εντάσεις.

Σύμφωνα με το evros-news, κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να κάνει… ντου στο οχηματαγωγό ANAX που είχε δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης για να μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά -και όχι επιβάτες- στην Αλεξανδρούπολη.

Στο συμβάν επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού της Σαμοθράκης, οι οποίοι μαζί με κατοίκους και -πιο ψύχραιμους- επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποτρέψουν την «έφοδο» στο οχηματαγωγό.

Ένταση ωστόσο σημειώθηκε και κατά την επιβίβαση στο επιβατηγό – οχηματαγωγό «Andros Jet». Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, επιβάτες που στοιχίζονταν επί ώρες σε ουρές ενημερώθηκαν σε κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανθρώπους στο πλοίο. Κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν τότε να «πολιορκούν» την είσοδο για να καταφέρουν να φύγουν από τη Σαμοθράκη.

Εικόνες από drone, που φανερώνουν τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σαμοθράκης ανέβασε και ο Δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:10) κατά την επιβίβαση στο Andros Jet.

Ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 στάθηκε στις τεράστιες συνέπειες στο νησί της Σαμοθράκης από τα προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεσή του που ξεκίνησαν στις 7 Αυγούστου και χρειάστηκαν οχτώ ημέρες για να επιλυθούν.

«Η κίνηση στο νησί είναι κάτω από το 1/3 της περσινής χρονιάς» είπε ο κ. Βίτσας επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «οι πρώτες ενδείξεις ήταν για καλή χρονιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότεροι από 1.500 ήταν οι άνθρωποι που έφυγαν από το νησί τις τελευταίες 12 ώρες μετά τον εγκλωβισμό τους λόγω των προβλημάτων με την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Στο ίδιο πλαίσιο επισήμανε ο κ. Βίτσας ότι «είναι πάρα πολλές οι ακυρώσεις. Είχε ακυρωθεί ήδη το 50% των κρατήσεων πριν να έρθουν τα πιο δύσκολα από την περασμένη Κυριακή και μετά».

Τριτοκοσμικές εικόνες: Ταξιδιώτες κοιμούνται στο λιμάνι περιμένοντας μία θέση στο πλοίο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ