ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Αυγέρη: Αποκλεισμένη Σαμοθράκη από το “επιτελικό κράτος” της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Όταν πρόκειται να διορίσει στη θέση του διευθυντή γραφείου υπουργού ‘’άριστο’’ χωρίς πτυχίο ή να τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΡΤ τον πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, το ‘’επιτελικό κράτος’’ ενεργεί τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες». αναφέρει σε ανακοίνωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Δώρα Αυγέρη

fonirodopis.gr

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κατάσταση στο νησί της Σαμοθράκης όπου χίλιοι ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω προβλημάτων σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, εξαπολύει η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Η κ. Αυγέρη, αναπληρώτρια Τομεάρχης για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, προτείνει επιπλέον στην κυβέρνηση της ΝΔ να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρόσφατου παρελθόντος όποτε και αντιμετωπίστηκαν παρόμοιες καταστάσεις.

Αναλυτικά, η Δώρα Αυγέρη σημειώνει:

«Όταν πρόκειται να διορίσει στη θέση του διευθυντή γραφείου υπουργού “άριστο” χωρίς πτυχίο ή να τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΡΤ τον πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, το “επιτελικό κράτος” ενεργεί τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο χρόνος όμως μετρά αλλιώς για το νησί της Σαμοθράκης, άλλωστε εκεί δεν φτάνουν εύκολα οι τηλεοπτικές κάμερες.

Ίσως να χτύπησε το 112 γιατί έχει φωτιά στην Καμαριώτισσα, αλλά αν χρειαστούν ενίσχυση οι δυνάμεις πυρόσβεσης, είναι ένα ζήτημα πως θα φτάσουν στο νησί.

Εδώ και μια εβδομάδα η Σαμοθράκη παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και αποκλεισμένη από την υπόλοιπη χώρα. Εγκλωβισμένοι κάτοικοι και ταξιδιώτες, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Οι “επιτελικοί του επιτελικού” έστειλαν στο νησί ένα σκάφος, το ΑΖΟΡΕΣ, το οποίο δεν κατάφερε να δέσει γιατί είναι μεγάλο σε σχέση με τη μορφολογία του λιμανιού. Δεν το είχαν υπολογίσει, άλλη μια μέρα περιμένοντας βοήθεια…

Δεν είναι κακό για το καλό των ανθρώπων να ανατρέξουν οι επιτελικοί στο όχι και τόσο πολύ μακρινό παρελθόν για να δουν πως αντιμετωπίστηκαν παρόμοιες καταστάσεις:

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε ανάλογη περίπτωση, η συγκοινωνία έγινε με τη χρήση σκάφους του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να μην μείνουν αποκλεισμένοι και η τροφοδοσία του νησιού να γίνει κανονικά. Από την άλλη, είχε χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Σαμοθράκης, ώστε να ναυλώσει οχηματαγωγό πλοίο για τις ανάγκες μετακίνησης των οχημάτων. Γιατί δεν το έκαναν και τώρα;

Φοβούνται την αντιγραφή;

Θα λέγαμε στους “αρίστους” της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι για το καλό της κοινωνίας, εδώ η αντιγραφή επιτρέπεται…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ