ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες που ταξιδεύουν στη Σαμοθράκη

Καθηλωμένα με βλάβη δύο από τα τρία πλοία που εκτελούν δρομολόγια – Πολλές ακυρώσεις, ουρές στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης και βαθιά απογοήτευση από ταξιδιώτες που έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση για να επισκεφθούν το νησί

FoniRodopis

Μεγάλη ταλαιπωρία βιώνουν οι ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει ως καλοκαιρινό προορισμό τους την όμορφη Σαμοθράκη, αφού τα δύο από τα τρία πλοία που εκτελούν δρομολόγια στο νησί, και ανήκουν στην ίδια εταιρεία, είναι ακινητοποιημένα με βλάβη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, πρόκειται για μία απερίγραπτα κακή κατάσταση, η οποία δεν αξίζει στο νησί. 

«Είναι η τέταρτη μέρα που η τοπική εταιρεία, η οποία διαθέτει τρία πλοία – δύο επιβατηγά οχηματαγωγά και ένα μόνο μικρό επιβατηγό – έχει τα δύο επιβατηγά της ακινητοποιημένα με βλάβες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τα δύο μεγαλύτερα από τα τρία πλοία, ενώ μόνο το μικρό εκτελεί δρομολόγια», επισήμανε ο κ. Βίτσας. Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, «είναι κάτι που αυτήν την χρονική περίοδο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και έχει φέρει σε απόγνωση ταξιδιώτες, επηρεάζοντας πολύ άσχημα και την τοπική οικονομία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τη σοβαρότητα του προβλήματος και του γεγονότος ότι προέκυψε κατά τη διάρκεια της – έτσι κι αλλιώς σχετικά μικρής – τουριστικής περιόδου του νησιού, δεν έχει δοθεί καμία διευκρινιστική ανακοίνωση από την εταιρεία, πέραν από το ότι υπήρξε βλάβη, αλλά ούτε και κάποιος χρονικός ορίζοντας για την επιδιόρθωση της βλάβης. Το αποτέλεσμα είναι πολλές ακυρώσεις, ουρές στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης και βαθιά απογοήτευση από ταξιδιώτες που έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση για να επισκεφθούν το νησί. 

Η εταιρεία που εξυπηρετεί τη Σαμοθράκη έχει δεκαετή σύμβαση, επιδοτούμενης γραμμής. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος του νησιού, μετά την Τρίτη που ανακοινώθηκε η βλάβη, η εταιρεία μίσθωσε για την Τετάρτη και την Πέμπτη ένα αποκλειστικά οχηματαγωγό από τη Θάσο. Έτσι κάποιοι ταξιδιώτες χρειάστηκε να ταξιδέψουν χωριστά με τα οχήματά τους. Πρόκειται όμως για μια λύση ανεπαρκή, λόγω της τρέχουσας ζήτησης, όπως τονίζει ο κ. Βίτσας. 

«Από την αρχή του έτους έχουν παρουσιαστεί 6-7 φορές προβλήματα. Παραμονές πρωτοχρονιάς ο Δήμος, σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας, είχε φέρει σκάφος μεγάλο του Λιμενικού και είχαμε μισθώσει οχηματαγωγό από τη Θάσο για εφοδιαστεί η τοπική αγορά. Ήταν όμως χειμώνας και αυτές οι λύσεις ήταν επαρκείς, κάτι που δεν ισχύει σήμερα, λόγω της περιόδου και της ζήτησης», συμπληρώνει ο Δήμαρχος, προσθέτοντας πάντως ότι το υπουργείο αναζητά λύσεις και μέσα στην ημέρα μπορεί να υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Τελειώνοντας, ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους ταξιδιώτες να διασταυρώνουν τις μετακινήσεις τους προτού αναχωρήσουν με προορισμό το νησί, για να μη βρεθούν προ τετελεσμένου.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 μήνα πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ