ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με παρέμβαση Τσαλικίδη δίνεται παράταση στους κατοίκους της Ροδόπης για την καταβολή οφειλών στις ΔΟΥ

Με αίτημα του στον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ζητά να χορηγηθεί για τους κατοίκους της περιοχής παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ μέχρι 10-1-2020 εξαιτίας των πρόσφατων θεομηνιών

fonirodopis.gr

Ζήτημα με την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει την περιοχή της Ροδόπης από το ευεργετικό μέτρο της παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ, που χορηγήθηκε πρόσφατα σε κατοίκους περιοχών της χώρας, προέκυψε τις τελευταίες μέρες.

Ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, κατέθεσε ήδη ερώτηση μέσω της οποίας ζητά να συμπεριληφθεί και η περιοχή της Ροδόπης στο παραπάνω μέτρο ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προέβη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Ο κ. Τσαλικίδης επικοινώνησε, αρχικώς τηλεφωνικά, με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο από τον οποίον και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογηθεί η διαδικασία που απαιτείται για την υπαγωγή και της Π.Ε. Ροδόπης στο ευνοϊκό μέτρο ενώ στη συνέχεια κατέθεσε και σχετικό γραπτό αίτημα.

Το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Η Π.Ε. Ροδόπης επλήγη σημαντικά από την επέλαση των ακραίων καιρικών φαινομένων της 10ης Ιουλίου 2019. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία αφορούν τόσο σε βασικές υποδομές αρμοδιότητας της Π.Ε. σε οικισμούς, όσο και σε κατοικίες και επιχειρήσεις κατά τόπους. Ιδιαίτερα εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που σχετίζονται με το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας. Ενδεικτικά των απωλειών στη φυτική παραγωγή είναι και σχετικά στοιχεία που έφερε πρόσφατα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βάσει των οποίων στη Ροδόπη τα στρέμματα των καλλιεργήσιμων εδαφών που επλήγησαν υπολογίζονται σε 100.000.

Με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 5241/15.7.2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητας Μαρώνειας και Σαπών του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών και η Δημοτική Ενότητα του Δήμου Ιάσμου της Ροδόπης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση τους.

Οι συνέπειες της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων στη Ροδόπη είναι εξαιρετικά δυσμενείς και επιβαρύνουν ιδιαίτερα την κοινωνική και οικονομική ζωή στον τόπο μας. Για τους παραπάνω λόγους και με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων, ζητούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα χορήγησης παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ μέχρι τις 10-1-2020, στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας μας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Βέβαιος για τη θετική σας ανταπόκριση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ