ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδικία εις βάρος των πολιτών της Ροδόπης από την κυβέρνηση της ΝΔ, καταγγέλλει ο Ιλχάν Αχμέτ

Η Π.Ε. Ροδόπης εξαιρέθηκε από το ευεργετικό μέτρο της παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, παρά το γεγονός ότι αποδεδειγμένα υπήρξε ο νομός με τις πιο εκτεταμένες καταστροφές τόσο σε υποδομές όσο και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις

fonirodopis.gr

Σε μια προφανή αδικία εις βάρος των πολιτών της Ροδόπης προέβη πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ με την απόφαση της να εξαιρέσει την περιοχή μας από το ευεργετικό μέτρο της παράτασης και αναστολής βεβαιωμένων οφειλών που χορηγήθηκε εξαιτίας των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, κατέθεσε για το λόγο αυτό ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης καλώντας τους να άρουν την αδικία αυτή.

Η ερώτηση του Βουλευτή Ροδόπης:

«Με απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα ο υφυπουργός Οικονομικών δίνεται παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ μέχρι τις 10-1-2020, στους δήμους που επλήγησαν από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, για τους δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας, Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τους δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι μια οφειλόμενη και αυτονόητη ρύθμιση για τις συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των συγκεκριμένων περιοχών», όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ευκόλως συμπεραίνεται από τα παραπάνω, ο υφυπουργός με την συγκεκριμένη απόφαση αγνόησε είτε εσκεμμένα είτε εκ λάθους περιοχές που επλήγησαν εξίσου, αν όχι περισσότερο, από την πρόσφατη θεομηνία, όπως είναι η Π.Ε. Ροδόπης.  Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατο στατιστικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Ροδόπη κατατάσσονταν στην πρώτη θέση αναφορικά με τα στρέμματα καλλιεργήσιμων εδαφών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (100.000 περίπου).

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Μαρωνείας- Σαπών και Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης οι οποίοι δέχθηκαν και τα ισχυρότερα πλήγματα τόσο στις υποδομές όσο και στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους από την θεομηνία του Ιουλίου του 2019.  

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

Α) Στην βάση ποιου σκεπτικού εξαιρέθηκε η Π.Ε. Ροδόπης από το ευεργετικό μέτρο της παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ μέχρι τις 10-1-2020 στους δήμους που επλήγησαν από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, όταν είναι αποδεδειγμένο ότι υπήρξε ο νομός με τις πιο εκτεταμένες καταστροφές τόσο σε υποδομές όσο και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις;

Β) Σκοπεύετε να άρετε αυτή την προφανή αδικία εις βάρος των πολιτών της Ροδόπης που υπέστησαν τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών και να τους εντάξετε στην ευεργετική ρύθμιση, όπως προνοήσατε να κάνετε για πολίτες άλλων περιοχών, ειδικά της βόρειας Ελλάδας;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ