ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο, ζητάει από τη Νίκη Κεραμέως ο Οντέρ Μουμίν

Η νέα Δημοτική Αρχή σκοπεύει να παραχωρήσει τις αίθουσες του Γυμνασίου Ιάσμου, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες θέρμανσης και καθαριότητας

fonirodopis.gr

Τη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο ζητάει μέσω επιστολής του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Ως κύριο επιχείρημα για τη λειτουργία του σχολείου κατατίθεται, στην επιστολή, η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει εξαιτίας του γεγονότος ότι αρκετοί κάτοικοι δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τις υποχρεωτικές σπουδές λόγω της φύσεως της εργασίας τους.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα, στις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η παραχώρηση αιθουσών του Γυμνασίου Ιάσμου και η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου για τη θέρμανσης και την καθαριότητα.

Στην επιστολή του Οντέρ Μουμίν, η οποία κοινοποιήθηκε επιπλέον στους βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρη Χαρίτου, στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαριγούλα Κοσμίδου και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Κωνσταντίνο Μπαντίκο, αναφέρεται αναλυτικά:

«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Ιάσμου ΠΕ Ροδόπης, για την ανάληψη των καθηκόντων σας σε ένα από τα νευραλγικά υπουργεία της νέας κυβέρνησης.

Επίσης μεταφέροντας την αγωνία και την ανάγκη των συνδημοτών μου για λειτουργία ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ) στην έδρα του δήμου μας, στον οικισμό Ιάσμου, σας παρακαλώ να μεριμνήσετε άμεσα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία της προαναφερόμενης σχολικής μονάδας.

Σας ενημερώνω ότι ήδη από την περυσινή χρονιά έχουν συλλεγεί 74 υπογραφές δημοτών μας, οι οποίοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την λειτουργία της παραπάνω εκπαιδευτικής δομής δια βίου εκπαίδευσης, πλην όμως το αίτημα τους δεν αξιοποιήθηκε και δεν βρήκε ευήκοα ώτα  στην προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου σας.

Η ύπαρξη της παραπάνω ζήτησης οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι η περιοχή μας είναι κυρίως αγροτική, με συνθήκες που προκαλούν την μη ολοκλήρωση σπουδών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης εκ μέρους των συνδημοτών μου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας από 1η Σεπτεμβρίου, η νέα δημοτική αρχή σας διαβεβαιώνει ότι για τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου τούτου, πάντα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, θα διαθέσει κατά τις απογευματινές ώρες τις αίθουσες του Γυμνασίου Ιάσμου, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες θέρμανσης και καθαριότητας. 

Δεδομένου ότι η νέα σχολική χρονιά άρχεται στις 11 Σεπτεμβρίου 2019, είμαι βέβαιος ότι θα προβείτε στις άμεσες και αναγκαίες εκείνες πρωτοβουλίες για να μην χαθεί η παρούσα σχολική χρονιά εις βάρος των ενδιαφερομένων.

Με την προσήκουσα τιμή,
Οντέρ Μουμίν
Εκλεγμένος Δήμαρχος Ιάσμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ