ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής

Παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος ο αγιασμός και η ορκωμοσία της νέας Βουλής

fonirodopis.gr

Ορκίστηκαν σήμερα τα νέα μέλη της Βουλής, στην οποία μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εκπροσωπούνται έξι κόμματα, η Νέα Δημοκρατία με 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με 86, το Κίνημα Αλλαγής με 22, το ΚΚΕ με 15, η «Ελληνική Λύση» με 10 έδρες, η «Μέρα 25» με 9 έδρες.

«Καλή δύναμη» ευχήθηκε στους 300 βουλευτές της 18ης Συνόδου της Βουλής ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος ο οποίος μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και την ορκωμοσία.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο των βουλευτών, ενώ ακολούθησε ο όρκος στο κοράνι των τριών μουσουλμάνων βουλευτών και αμέσως μετά έδωσαν πολιτικό όρκο όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν.

Η νέα Βουλή εκπροσωπείται από 61 γυναίκες και έξι κόμματα, ενώ οι 112 είναι νέοι βουλευτές που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της προηγούμενης Συνόδου Γ. Βαρεμένος, που εκτελεί χρέη προσωρινού προέδρου, συγκάλεσε νέα σύγκληση της Ολομέλειας για αύριο το πρωί, στις 10:30, προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ