ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Αγία Μαρίνα γιορτάζει ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»

Εκδηλώσεις Αγίας Μαρίνας 2019 «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» – Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και ποντιακό γλέντι στο Θρυλόριο την Τρίτη 16 Ιουλίου

fonirodopis.gr

Την Αγία Μαρίνα γιορτάζει ο Σύλλογος Ποντίων «Η Κερασούντα και το Γαρς» με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο Θρυλόριο Ροδόπης.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός στο εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Θρυλόριο ενώ ακολούθησε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Αργότερα, στην πλατεία Θρυλορίου, στήθηκε μεγάλο ποντιακό γλέντι με τη συμμετοχή καταξιωμένων Πόντιων καλλιτεχνών και παρουσία πλήθους κόσμου.

«Πολύς κόσμος ήρθε να τιμήσει τη χάρη της Αγίας Μαρίνας στο αγαπημένο μας ξωκλήσι. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε, ευχαριστούμε και τον Θεό που ο καιρός κρατήθηκε και οι εκδηλώσεις προχωράνε χωρίς πρόβλημα. Τα χορευτικά συγκροτήματα ομόρφυναν τη βραδιά, ευχαριστώ το Σύλλογο της Αιγείρου και το Σύλλογο Καστοριάς αλλά και τα δικά μας μικρά παιδιά.  Είμαστε έτοιμοι να γλεντήσουμε ως το πρωί. Έχουμε εξαιρετικούς Πόντιους καλλιτέχνες, διάθεση και όρεξη να περάσουμε καλά», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Η Κερασούντα και το Γαρς» κ. Χρύσα Μαυρίδου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 17 Ιουλίου με την πανηγυρική θεία λειτουργία το πρωί και αργότερα τα παιχνίδια στην πλατεία Θρυλορίου ενώ την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η Ποντιακή Θεατρική Επιθεώρηση του Σάββα Σαλπιγγίδη που ήταν προγραμματισμένη αρχικά για την περασμένη Κυριακή όμως αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ