ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση ΝΟΔΕ Ροδόπης στον Αλέξη Τσίπρα για τη Νομική Πάτρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η ΝΔ, με την απόφαση της να ακυρώσει την 4η Νομική, «τιμωρεί την Αχαΐα» λόγω του εκλογικού αποτελέσματος

fonirodopis.gr

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και στις δηλώσεις που έκανε περί «τιμωρίας» της Αχαΐας από την κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την ακύρωση ίδρυσης της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ροδόπης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ επισημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και η ίδρυση νέας Νομικής ήταν μια «αδικαιολόγητη και χωρίς κανένα ουσιαστικό αίτιο απόφαση».

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης:

«Τηρώντας απόλυτα τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε προσωπικά ο Πρωθυπουργός την χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε με απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως στην απόσυρση της απόφασης για την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι την απόφαση αυτή είχε προαναγγείλει ο ίδιος Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, αφού είχε ήδη ενημερωθεί τόσο από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ.  κ. Πολυχρονίδη όσο και από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Ν. Ροδόπης  κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Όσον αφορά δε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί τιμωρίας του Ν. Αχαΐας, από την Νέα Δημοκρατία, είναι απολύτως άστοχη, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για καμία τιμωρία σε κανέναν Νομό, παρά μόνο για προφανή απόσυρση μιας αδικαιολόγητης και χωρίς κανένα ουσιαστικό αίτιο απόφασης που πάρθηκε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Η κ. Κεραμέως σε δήλωσή της αναφέρει ότι  η ίδρυση τέταρτης Νομικής δεν εξυπηρετεί κανένα όφελος, δεδομένου του κορεσμού στο επάγγελμα των δικηγόρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ