ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Εκτεταμένες ζημιές στη φυτική παραγωγή της Ροδόπης από την πρωτοφανή θεομηνία

Επιτόπιες επισκέψεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, ο οποίος ζήτησε από τον ΕΛΓΑ την άμεση εκκίνηση της εκτιμητικής διαδικασίας

FoniRodopis

Επιτόπιες επισκέψεις σε οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα  τα οποία σημειώθηκαν στην περιοχή τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 10 Ιουλίου, πραγματοποιούν  ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, συνοδευόμενος από το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ταρκάν Μουλταζά και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ροδόπης κ.κ Μουσταφά Κατραντζή και Αχμέτ Ιμπράμ.

Οι σφοδρές καταιγίδες σε συνδυασμό με την έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες, αγροτικές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στους οικισμούς.

Στο σημαντικό εύρος των καταστροφών από την πρωτοφανή θεομηνία κυρίως στη τοπική φυτική παραγωγή, εστίασε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, επισημαίνοντας ότι ήδη σε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ, ζητήθηκε η άμεση εκκίνηση της εκτιμητικής διαδικασίας.

Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε επίσης την αναγκαιότητα άμεσης εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν σε κατοικίες και επιχειρήσεις από τα εξαιρετικά δυσμενή καιρικά φαινόμενα, σε επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ