ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα Υπουργός Παιδείας προχωρά στην ακύρωση της Νομικής στην Πάτρα

Η Νίκη Κεραμέως διευκρινίζει ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική γιατί δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι – Την απόφαση είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κομοτηνή

FoniRodopis

Στην ακύρωση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα προχωράει με το «καλημέρα» η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την απόφαση αυτή είχε άλλωστε προαναγγείλει ο σημερινός Πρωθυπουργός την Παρασκευή 28 Ιουνίου από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Επειδή είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν διστάζει να λέει τα πράγματα του έστω κι αυτό μερικές φορές με κάνει δυσάρεστο, τοποθετήθηκα  δημόσια κατά της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής. Το έκανα αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος αυτής της περιοχής. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να τάζεις. Κρίνω όμως ότι πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η Νομική Σχολή της Κομοτηνής, η οποία διακρίνεται σε επίπεδο επιστημονικό και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται η χώρα μια 4η Νομική Σχολή. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν μπορούσαμε να βρούμε καλές δουλειές για τους απόφοιτους των τριών Σχολών και το πτυχίο τους θα είχε την επόμενη μέρα ουσιαστικό αντίκρισμα», είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μεταφέρει ο αθηναϊκός Τύπος, η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρινίζει ότι «δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές γιατί δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι. Η νέα υπουργός Παιδείας εστιάζει σε σπουδές, όπως η Πληροφορική, που έχουν άμεση σχέση με δεξιότητες που οδηγούν στην αγορά εργασίας».

Επιπλέον, αναφέρεται σε δημοσίευμα ότι «η παιδεία θα κινηθεί σε κλίμα εξωστρέφειας και καινοτομίας ενώ ανάμεσα στις πρώτες κινήσεις θα είναι και η κατάργηση του ασύλου, όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ‘’άσυλο στη βία και στην παρανομία, δεν θα αλλάξει αλλά θα καταργηθεί για να κυκλοφορήσουν και πάλι ελεύθερα οι ιδέες και η γνώση’’.

Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ