ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή – θρίαμβος Στυλιανίδη και Χαρίτου κόντρα στους μηχανισμούς του τουρκικού Προξενείου

Το πλειοψηφικό ρεύμα που δημιουργήθηκε γύρω από την υποψηφιότητα Στυλιανίδη ανάγκασε το τουρκικό Προξενείο να αλλάξει τις τελευταίες μέρες τακτική «πριμοδοτώντας» την υποψηφιότητα του Οζγκιούρ Φερχάτ – Εκτιμάται ότι έγινε «στροφή» 3.000 περίπου μειονοτικών ψήφων από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές Ροδόπης εξελέγησαν πανηγυρικά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τη ΝΔ, ο Δημήτρης Χαρίτου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ιλχάν Αχμέτ από το Κίνημα Αλλαγής.

Για τον τελευταίο γράφαμε εδώ και μέρες ότι η εκλογή του θεωρούνταν τελειωμένη υπόθεση, οπότε το ενδιαφέρον όλων εστιάστηκε φυσιολογικά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα οποία θα αναδεικνύονταν οι άλλοι δύο βουλευτές.

Πρώτος στόχος των μηχανισμών του τουρκικού Προξενείου ήταν η στήριξη της υποψηφιότητας του Μουσταφά Κατραντζή ο οποίος κατέβαινε με το ψηφοδέλτιο της –εν δυνάμει τότε- κυβερνητικής παράταξης. Η φωτογραφία από το γεύμα στα Θάμνα που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του τουρκικού Προξενείου στο facebook δεν άφηνε άλλωστε περιθώρια αμφισβήτησης για τους σκοπούς του και για το πώς θα κινηθούν οι μηχανισμοί που διαθέτει.

Το παραπάνω γεγονός κατήγγειλε εξάλλου δημόσια και ο ίδιος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Κατραντζή, είπε ότι «πολιτικός δεν είναι αυτός που χρησιμοποιεί μηχανισμούς άλλων κρατών και περίεργα κέντρα εξουσίας για να τον επιβάλλουν στους συμπολίτες του».

Οι εκτιμήσεις μέχρι εκείνη την ώρα προέβλεπαν ότι η μειονοτική ψήφος θα κατευθύνονταν προς τη Νέα Δημοκρατία και, δευτερευόντως, προς το Κίνημα Αλλαγής όμως αυτές άλλαξαν άρδην τις τελευταίες μέρες.

Το πλειοψηφικό ρεύμα που δημιουργήθηκε αφενός γύρω από την υποψηφιότητα Στυλιανίδη και η εκτίμηση αφετέρου ότι η ΝΔ δύσκολα θα κέρδιζε δύο έδρες, ανάγκασαν το τουρκικό Προξενείο να αλλάξει τακτική καθώς ήταν ορατός πλέον ο κίνδυνος να πεταχτούν κυριολεκτικά στον «κάλαθο των αχρήστων» αρκετές χιλιάδες ψήφοι που όδευαν προς την υποψηφιότητα Κατραντζή.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η στήριξη της υποψηφιότητας του Οζγκιούρ Φερχάτ, προκειμένου αυτός να είναι ο δεύτερος μειονοτικός υποψήφιος που θα κέρδιζε την έδρα. Το σχετικό μήνυμα στήριξης στάλθηκε και πάλι μέσα από την επίσημη σελίδα του τουρκικού Προξενείου στο facebook όπου αναρτήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν ο Τούρκος Πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου με τον νεαρό υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του.

Για τη συγκεκριμένη φωτογραφία μάλιστα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν έντονα παράπονα μέχρι και στον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στον οποίον κατήγγειλαν «ωμή παρέμβαση» του ξένου παράγοντα στις εκλογές.

Από τα κομματικά επιτελεία εκτιμάται ότι τις τελευταίες μέρες έγινε «στροφή» 3.000 περίπου μειονοτικών ψήφων από τη ΝΔ προς το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ όπου η υπόθεση της εκλογής εξελίχθηκε σε θρίλερ για να ξεκαθαρίσει οριστικά υπέρ του Δημήτρη Χαρίτου στις 04:00 περίπου το πρωί της Δευτέρας.

Η υποψηφιότητα Χαρίτου επί της ουσίας «συμπιέστηκε» από δύο πλευρές. Από τη μία, οι μηχανισμοί του τουρκικού Προξενείου ενίσχυαν την υποψηφιότητα του Οζγκιούρ Φερχάτ ενώ από την άλλη, το περιβάλλον Στυλιανίδη έκανε «αφαίμαξη» των χριστιανών ψηφοφόρων ακόμα και του δημοκρατικού χώρου.

Υπό αυτή την έννοια η εκλογή Χαρίτου, ο οποίος έδωσε έναν αγώνα μόνος του με μοναδικά «όπλα» την ιδεολογία του και τα πολιτικά του επιχειρήματα, ήταν πραγματικά ένας άθλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα διενεργηθούν οι «γαλάζιες» εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν μέσω του υπολογιστή τους.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθοριστούν σε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Τον Μάιο του 2018 ανακηρύχθηκαν τα μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) πρώην ΝΟΔΕ και οι εκλογές, βάσει καταστατικού αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, όμως αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Η ΔΕΕΠ Ροδόπης στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών των νέων αιρετών διοικήσεων των οργανώσεων Δ.Ε.Ε.Π και ΔΗΜ.Τ.Ο θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Με δελτίου τύπου που θα εκδοθεί άμεσα θα δημοσιοποιηθούν οι χρόνοι, οι τόποι, οι προθεσμίες των προβλεπόμενων ενεργειών, καθώς και οι αναγκαίες οργανωτικές και άλλες λεπτομέρειες για την διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα παιδιών από τον Μπογδάνο

Η εισαγγελία παρενέβη άμεσα και ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας που θα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκάλεσε το θέμα της δημοσίευσης αλλά και της αναδημοσίευσης από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, της λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, τη λίστα αναδημοσίευσε ο κ. Μπογδάνος σχολιάζοντας ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Η εισαγγελία παρενέβη άμεσα και ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας που θα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε, αναμένεται να ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή της λίστας.

Ακολούθως, τα όποια στοιχεία συγκεντρωθούν θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στη διαχείριση της επίμαχης λίστας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι την έρευνα θα διενργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Οντέρ Μουμίν: «Εκτός πραγματικότητας ο Αμούτζας, νόμιμο το Φεστιβάλ»

«Η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ειρήνης τέλει υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΑΜ-Θ και την ΠΕΔ ΑΜ-Θ», απαντά ο Δήμαρχος Ιάσμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα νομιμότητας για τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης, το οποίο θα διοργανώσει στις 25-26 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ιάσμου, έθεσε νωρίτερα η παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα.

Στην ανακοίνωση της, η παράταξη «Όραμα Αναγέννησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν «χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη».

Απαντώντας στα παραπάνω, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν σημειώνει:

«Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από 12 Μαΐου 2021 είναι ο Στέφαν Γιάνεφ. Κι όχι ο Μπορίσοφ όπως αναφέρει ο κ. Αμούτζας στην ανακοίνωση του. Ο Δήμαρχος Ιάσμου απαξιεί να απαντήσει σε όσους βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και εποχής.

Σημειώνει απλά και εμφατικά ότι η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ειρήνης τέλει υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΑΜ-Θ και την ΠΕΔ ΑΜ-Θ, εξ ου και τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, διατυπώσεις, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Θέμα νομιμότητας για το Φεστιβάλ Ειρήνης θέτει η παράταξη Αμούτζα

«Άλλα… ήθη κι αυτά. Να μαθαίνουμε από τις… συνεντεύξεις εκδηλώσεις που δεν έχουν προϋπολογιστεί, δεν έχουν κοστολογηθεί, δεν έχουν εγκριθεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα νομιμότητας για τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης που θα διοργανώσει ο Δήμος Ιάσμου στις 25-26 Σεπτεμβρίου θέτει η παράταξη «Όραμα Αναγέννησης».

Στην ανακοίνωση της, η παράταξη Αμούτζα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν «χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Φεστιβάλ στον… αέρα!

Κι εκεί που ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε τους Μητσοτάκη, Ερντογάν και Μπορίσοφ, ή έστω τους Υπουργούς των Εξωτερικών, πιστεύοντας πως… ακούστηκαν και πέραν του Ιάσμου τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Οντέρ, τελικά αρκούμαστε σε ένα φεστιβάλ περιορισμένο στο… μπόι του δημάρχου της μειοψηφίας, με την συμμετοχή του Δήμου Yildirim Προύσας (στον οποίο έταξε “αδελφοποίηση” κατά την περυσινή επεισοδιακή εκδήλωση) και του Δήμου Smolyan, συνεργάτη στο πρόγραμμα Interreg.   

Κι όλα είναι στον αέρα. Χωρίς εγκριτικές αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Χωρίς προϋπολογισμό. Χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη. Άλλα… ήθη κι αυτά. Να μαθαίνουμε από τις… συνεντεύξεις εκδηλώσεις που δεν έχουν προϋπολογιστεί, δεν έχουν κοστολογηθεί, δεν έχουν εγκριθεί. Λες και περνούν όλα από το μυαλό και ΚΥΡΙΩΣ από την τσέπη του δημάρχου της μειοψηφίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ56 λεπτά πριν

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ώρα πριν

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2 ώρες πριν

Κράτηση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ2 ώρες πριν

Δήμος Μαρωνείας – Σαπών: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την εργασιακή ένταξη και την επιχειρηματικότητα

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά της Θράκης για την ενίσχυση της πρόσβασης στην εκπαίδευση

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ώρες πριν

Ροδόπη: Διακινητές μετέφεραν έξι παράνομους μετανάστες

YΓΕΙΑ3 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 25 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα παιδιών από τον Μπογδάνο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ώρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Εκτός πραγματικότητας ο Αμούτζας, νόμιμο το Φεστιβάλ»

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Σχολεία: «Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ημέρες πριν

Νεκρός 45χρονος σε τροχαίο στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Γερμανία: Ζευγάρι Ελλήνων τσακώνεται και η γυναίκα εμβολίζει το αυτοκίνητο του άνδρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x