ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξέσπασε κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Σκληρές αιχμές κατά Ελευθεριάδου, Ιατρίδη και Κατραντζή – «Ο πραγματικός πολιτικός δεν σέρνει το χορό στα πανηγύρια, δεν αγοράζει χώρο στα τηλεοπτικά παράθυρα και δεν χρησιμοποιεί μηχανισμούς άλλων κρατών»

fonirodopis.gr

Σκληρές αιχμές κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων Βούλα Ελευθεριάδου, Κώστα Ιατρίδη και Μουσταφά Κατραντζή άφησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης το βράδυ της Τρίτης 2 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ύστερα και από την άνοδο Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει στοχοποιηθεί ενώ σε αυτές τις εκλογές τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της τελειωτικής πολιτικής του εξόντωσης με την επιλογή στο ψηφοδέλτιο της εκλογικά αδύναμης Φεράλ Αλή Ογλού και της «πριμοδότησης» του Μουσταφά Κατραντζή, την υποψηφιότητα του οποίου προωθεί πλέον απροκάλυπτα μέχρι και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόξενος.

Απών από τη χθεσινή ομιλία ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο ρόλος του οποίου χαρακτηρίζεται το λιγότερο «ύποπτος» στο παραπάνω σχέδιο εξόντωσης του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Σύσσωμα πάντως τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ έδωσαν βροντερό «παρών» ενώ γύρω από την υποψηφιότητα του συσπειρώνονται μέρα με τη μέρα παραδοσιακοί ψηφοφόροι άλλων χώρων, θυμίζοντας μια επανάληψη του σκηνικού του 2012.

Τότε που στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου εκείνου του έτους είχαν μετακινηθεί προς τη ΝΔ 6.000 περίπου ψηφοφόροι, κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ανέτρεψαν τους συσχετισμούς των εκλογών του Μαΐου και έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο ίδιος αν και δεν έχει συνηθίσει να αναφέρεται στις ομιλίες του σε άλλα πρόσωπα, εν τούτοις την Τρίτη φαίνεται πως δεν άντεξε και ξέσπασε κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Πολιτικός δεν είναι αυτός που σέρνει το χορό στα πανηγύρια, αυτός είναι χορευτής.

Δεν είναι αυτός που αυτάρεσκα αγοράζει χώρο στις εφημερίδες, τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα social media για να θαυμάζει τη φωτογραφία του. Πολιτικός δεν είναι αυτός που θέλησε στη δύση της ηλικίας τους ή στη μέση μιας άλλης καριέρας να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του. Πολιτικός δεν είναι αυτός που κατηγορεί τους άλλους για να ψηλώσει το δικό του ανάστημα. Τέλος, πολιτικός δεν είναι αυτός που χρησιμοποιεί μηχανισμούς άλλων κρατών και περίεργα κέντρα εξουσίας για να τον επιβάλλουν στους συμπολίτες του.

Η σχέση του πολιτικού με τους πολίτες, πρέπει να είναι άμεση χωρίς ενδιάμεσους, αμφίδρομη και ζωντανή δηλαδή όπως κάναμε εμείς χρόνια τώρα με την πλειονότητα αλλά και την μειονότητα.

Ο πραγματικός πολιτικός, αντίπαλό του δεν έχει ένα άλλο πρόσωπο ή ένα άλλο κόμμα. Αντίπαλό του έχει τα προβλήματα του τόπου και αναφορά του, τους ανθρώπους του. Ο πραγματικός πολιτικός πατάει στη γη και στην πραγματικότητα. Δεν απογειώνει λαϊκίστικα τις προσδοκίες των συμπολιτών του, για να γκρεμίσει στη συνέχεια τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Ο πραγματικός πολιτικός είναι διανοητικά και ψυχολογικά εκπαιδευμένος, να διαχειρίζεται κρίσεις χωρίς να πέφτει και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις σε λίγα λεπτά που θα προσδιορίσουν τη ζωή των πολλών για πάρα πολλά χρόνια. Ο πραγματικός πολιτικός πρέπει να δρα σαν απόλυτος επαγγελματίας, σαν ευσυνείδητος λειτουργός της δημόσιας ζωής και σαν φωτισμένος ηγέτης. Όχι σαν τυχοδιώκτης θεσιθήρας, ούτε βέβαια σα ματαιόδοξος περαστικός. Ο πραγματικός πολιτικός πρέπει να αφοσιώνεται απόλυτα στον τόπο του και στους ανθρώπους του ταυτίζοντας τη ζωή του ολόκληρη με αυτήν την Αποστολή, την εκπροσώπηση δηλαδή του τόπου του στα Κέντρα των Αποφάσεων.

Σε αυτές τις εκλογές δεν έχουμε πλέον περιθώρια να διαλέξουμε κολλητούς. Δεν βολεύουμε φερτούς. Δεν ικανοποιούμε προσωπικές ματαιοδοξίες κανενός. Δεν παρασυρόμαστε από αγανακτισμένους. Δεν τιμωρούμε τους Άξιους, επειδή δεν ικανοποιήθηκε κάποτε το προσωπικό μας ρουσφέτι, ΓΙΑΤΙ έτσι αδικούμε τον εαυτό μας και υπονομεύουμε την Πατρίδα μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στηρίζουμε την Ισχυρή Εκπροσώπηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ