ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει την πόρτα στη Θράκη για τους χρυσοθήρες

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε την επανεκκίνηση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold στη Χαλκιδική – «Θα αποδοκιμάσουν ρητά τις δηλώσεις του προέδρου τους οι υποψήφιοι της ΝΔ ή θα πορευτούν με μισόλογα;», αναρωτιέται ο Δημήτρης Χαρίτου

fonirodopis.gr

Την πόρτα στους χρυσοθήρες και για την περιοχή της Θράκης άνοιξε φαρδιά – πλατιά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προανήγγειλε την Κυριακή την επανεκκίνηση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold στη Χαλκιδική.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καλεί τους υποψήφιους βουλευτές με τη ΝΔ να μην πορευτούν με μισόλογα και να πάρουν σαφή θέση για τις εξαγγελίες είτε αποδοκιμάζοντας ρητά τις δηλώσεις του προέδρου τους είτε όχι.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Χαρίτου σημειώνει:

«Την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την επανεκκίνηση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, ανοίγοντας ταυτόχρονα φαρδιά – πλατιά την πόρτα στους χρυσοθήρες και για τη Θράκη.

Φυσικά, ουδόλως μας εξέπληξε η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθότι ποτέ του δεν έκρυψε την αγωνία του να εξυπηρετήσει τις συγκεκριμένες ‘’επενδύσεις’’.

Αλήθεια, όμως, ποια είναι η θέση  των στελεχών της ΝΔ, αλλά και όσων διεκδικούν θέσεις ευθύνης, για τα περί ‘’αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα’’, δηλαδή και εδώ στη Θράκη; Θα αποδοκιμάσουν ρητά τις δηλώσεις του προέδρου τους ή θα πορευτούν με μισόλογα, εφευρίσκοντας βελτιωμένες περιβαλλοντικές μελέτες και μεγαλύτερα ανταποδοτικά οφέλη, προκειμένου να στρώσουν το έδαφος στην υλοποίηση των σχεδίων των χρυσοθήρων;

Ξεκάθαρη απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και σε όσους προωθούν, άμεσα ή έμμεσα, τις καταστροφικές ‘’επενδύσεις’’ για τη Θράκη, οφείλουν να δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ