ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εκλογή του Δημήτρη Χαρίτου φαντάζει σήμερα ως η πλέον ρεαλιστική εξέλιξη

Η δυσαρέσκεια της μειονότητας για την κυβέρνηση, η αποχώρηση του Μουσταφά Μουσταφά και η παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ της ΝΔ καθιστούν τον Δημήτρη Χαρίτου ως φαβορί για την κατάληψη μιας βουλευτικής έδρας

FoniRodopis

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως το σκηνικό έχει αντιστραφεί σε σχέση με το 2015, όταν η μειονότητα είχε στραφεί μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός η δυσαρέσκεια που υπάρχει για την κυβέρνηση και αφετέρου η απροκάλυπτη προώθηση της υποψηφιότητας του Μουσταφά Κατραντζή από κύκλους του Τουρκικού Προξενείου, οδηγούν την πλειοψηφία των μουσουλμάνων ψηφοφόρων στο «κατώφλι» της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις πριν από λίγες μέρες, ο Τούρκος Πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε η εταιρεία ΥΑΚΑ ΙΚΕ του Λεβέντ Σαδίκ στα Θάμνα, έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ. Άξιο αναφοράς είναι ότι στο δείπνο παρευρίσκονταν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Μάλιστα, η σχετική φωτογραφία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Τουρκικού Προξενείου στο facebook, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τους σκοπούς του και για το πώς θα κινηθούν οι μηχανισμοί που διαθέτει.   

Φυσικά, το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να πετύχει την εκλογή δύο βουλευτών στον νομό Ροδόπης θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο. Κι από τα ίδια της τα στελέχη, άλλωστε, ελάχιστοι είναι αυτοί που τολμούν να προβάλουν δημόσια μία τέτοια προσδοκία. Το επικρατέστερο σενάριο, για όσους έχουν καλή γνώση του εκλογικού νόμου και των τοπικών συσχετισμών, είναι τα τρία πρώτα κόμματα – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – να εκλέξουν από έναν βουλευτή.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογή του Δημήτρη Χαρίτου φαντάζει σήμερα ως η πλέον ρεαλιστική εξέλιξη καθώς ο ίδιος έχοντας ως αφετηρία τη σημαντική προσωπική επίδοση που πέτυχε στις εκλογές του 2015, διαθέτει ισχυρό προβάδισμα.

Σημειωτέον ότι από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει το «ισχυρό χαρτί» που ακούει στο όνομα Μουσταφά Μουσταφά, ενώ από την πλειονότητα συμμετέχουν δύο γυναίκες υποψήφιες που δεν αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα σταυροδοσίας.

Την ίδια στιγμή, ο εν ενεργεία βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ έχει υποστεί μια σοβαρή φθορά από τις διαδοχικές θητείες του στο Κοινοβούλιο, ενώ ο έτερος μουσουλμάνος υποψήφιος ρίχνεται για πρώτη φορά στη μάχη των εθνικών εκλογών.

Συνεκτιμώντας, λοιπόν, όλα τα παραπάνω θα τολμούσαμε να πούμε ότι η εκλογή του Δημήτρη Χαρίτου θεωρείται σήμερα πιθανότερη από ποτέ, με τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους να βρίσκουν στο πρόσωπο του μια υποψηφιότητα που θα εκπροσωπήσει το σύνολο της κοινωνίας.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ