ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισχυρή εντολή για να μη μπει η χώρα σε περιπέτειες, ζήτησε από την Κομοτηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, καμία αποχή, καμία ροπή προς τη χαλαρή ψήφο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ – Τάχθηκε κατά της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής και υπέρ της ενίσχυσης του ΔΠΘ – «Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και φιλικά αλλά με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», το μήνυμα του προς την Τουρκία

fonirodopis.gr

Ισχυρή εντολή προκειμένου η χώρα, όπως είπε, να μη μπει σε περιπέτειες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποίησε στη Θράκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να μη δείξουν κανένα εφησυχασμό, τάχθηκε κατά της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολή στην Πάτρα και υπέρ της ενίσχυσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ενώ έστειλε μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ότι «θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και φιλικά και με σχέσεις που θα οικοδομηθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Αναλυτικά, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Το μήνυμα που στέλνει σύσσωμη η Θράκη είναι βροντερό, στις 7 Ιουλίου γυρίζουμε σελίδα και ξημερώνει μια νέα μέρα για την πατρίδα μας.

Θυμήθηκα τη μεγάλη προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο, την οποία την βλέπετε έμπρακτα κάθε μέρα όταν οδηγείτε την Εγνατία Οδό αλλά και μία πιο ουσιαστική προσφορά όσον αφορά την εφαρμογή της ισονομίας και ισοπολιτείας την οποία αυτός πρώτος εφάρμοσε και υπηρέτησαν οι επόμενες κυβερνήσεις.

Επειδή είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν διστάζει να λέει τα πράγματα του έστω κι αυτό μερικές φορές με κάνει δυσάρεστο, τοποθετήθηκα  δημόσια κατά της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής. Το έκανα αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος αυτής της περιοχής. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να τάζεις. Κρίνω όμως ότι πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η Νομική Σχολή της Κομοτηνής, η οποία διακρίνεται σε επίπεδο επιστημονικό και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται η χώρα μια 4η Νομική Σχολή. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν μπορούσαμε να βρούμε καλές δουλειές για τους απόφοιτους των τριών Σχολών και το πτυχίο τους θα είχε την επόμενη μέρα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Το κύριο μέλημα μας για την επόμενη μέρα είναι να ξαναβάλουμε την πατρίδα μας σε μια τροχιά ρωμαλέας ανάπτυξης. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να ωραιοποιούν τα πράγματα λέγοντας ότι έσκισαν τα μνημόνια, η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο κάθε Έλληνας ξεχωριστά συγκρούεται με αυτό το κυβερνητικό παραμύθι που ακούμε τις τελευταίες εβδομάδες. Η αλήθεια είναι ότι η μεσαία τάξη φτωχοποιήθηκε, επιβλήθηκαν πολύ περισσότεροι φόροι απ’ ότι χρειαζόντουσαν για να δημιουργηθεί ένα υπερπλεόνασμα το οποίο μοιραζόνταν στο τέλος κάθε χρόνου με τη μορφή επιδομάτων, η αλήθεια είναι ότι σήμερα η ελληνική μεσαία τάξη είναι η πιο υπερφολογημένη μεσαία τάξη στην Ευρώπη.

Στις 8 Ιουλίου αυτή η πολιτική σταματά. Ερχόμαστε να μειώσουμε τους φόρους και αυτό δεν το λέμε ως μια εξαγγελία που ακούγεται ευχάριστα στα αφτιά των πολιτών αλλά επειδή είναι μια απαραίτητη συνθήκη για να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, για να μπορεί να ξέρει ο επιχειρηματίας ότι εργάζεται όχι για να δίνει την πλειοψηφία του εισοδήματος του στο κράτος με τη μορφή φόρων και εισφορών αλλά για να γνωρίζει ότι το κέρδος που παράγει αφορά πρωτίστως τον ίδιο και την οικογένεια του.

Η κινητήριος δύναμη της οικονομίας όπως ορίζεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη είναι η ιδιωτική οικονομία και η δύναμη των ιδιωτικών επενδύσεων είναι αυτή που θα ξαναβάλει τη χώρα μας σε μια τροχιά ρωμαλέας ανάπτυξης. Είμαστε σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες ενώ έχουμε αρωγό και την Περιφέρεια.

Θέλω ένα θερμό χειροκρότημα για τον Χρήστο Μέτιο, να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στη στήριξη που παρείχαμε για να κερδίσει πρώτη φορά θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο λόγος που δώσαμε πολιτική διάσταση στις περιφερειακές εκλογές δεν ήταν μόνο διότι εισπράξαμε την ικανοποίηση 12 στις 13 περιφέρειες να είναι γαλάζιες αλλά για να συνεργαζόμαστε την επόμενη μέρα με τους Περιφερειάρχες και να μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό σχέδιο. Θα είμαστε αρωγοί στην Περιφέρεια, θα περιμένουμε να ξεδιπλώσει γρήγορα και αποτελεσματικά το αναπτυξιακό της σχέδιο διότι έρχεται και συμπίπτει με τις δικές μας αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και πιστεύω όταν θα έρθει η ώρα σε 4 χρόνια από τώρα να κάνουμε τον απολογισμό, η Θράκη θα είναι πολύ διαφορετική και καλύτερη απ’ ότι είναι σήμερα.

Σε αυτές τις 10 μέρες που μεσολαβούν μέχρι την κάλπη της 7ης Ιουλίου θέλω να σας ζητήσω να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό για την παράταξη. Στις ευρωεκλογές έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα, πετύχαμε μια μεγάλη εκλογική νίκη, τη μεγαλύτερη που έχει πετύχει κόμμα στις ευρωεκλογές. Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες, γκρεμίσαμε τους μύθους ότι κάποιοι ήταν άχαστοι αλλά κυρίως βάλαμε τα θεμέλια για το τι θα συμβεί στις εκλογές.

Η εκλογική μάχη ακόμα δεν έχει κριθεί διότι την επόμενη μέρα θα χρειαστώ μία ισχυρή εντολή για να μπορέσω να εφαρμόσω γρήγορα και αποτελεσματικά το σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Θα χρειαστώ μια ισχυρή εντολή για να μπορέσω με την αυτοπεποίθηση και σιγουριά ενός ελληνικού λαού ενωμένου να διεκδικήσω τα δίκαια μας στο διεθνές επίπεδο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να στείλουμε και στη γειτονική χώρα ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς.

Θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και φιλικά ως γείτονες που είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί από τη γεωγραφία και την ιστορία. Θέλουμε όμως αυτές οι καλές σχέσεις να οικοδομηθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Θέλουμε μια ισχυρή εντολή να πάμε στην Ευρώπη να διαπραγματευτούμε σημαντικές κοινές πρωτοβουλίες όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2017, απολύτως κρίσιμη για τους αγρότες μας. Η Ε.Ε. θα πρέπει να συμμετέχει με πόρους οικονομικούς και γιατί όχι ανθρώπινους στη φύλαξη των συνόρων.

Η στήριξη που ζητώ περνά πάνω απ’ όλα από τη μαζική συμμετοχή μας στις κάλπες. Ζούμε μέρες που είχαμε να ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια ως παράταξη. Αισθάνομαι πολύ περήφανος. Όταν είχα ξαναβρεθεί σε αυτόν εδώ τον τόπο ως υποψήφιος τότε αρχηγός της ΝΔ ήμασταν πολύ λιγότεροι αλλά με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας τον Ιανουάριο του 2016. Όταν ανέλαβα την προεδρία της ΝΔ σας έδωσα μια υπόσχεση, ότι θα κάνουμε το κόμμα μια μεγάλη παράταξη πρωταγωνίστρια των εξελίξεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, καμία αποχή, καμία ροπή προς τη χαλαρή ψήφο. Στις ευρωεκλογές ένας στους πέντε συμπολίτες μας πανελλαδικά ψήφισαν κόμματα τα οποία δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Τους ζητώ να ξανασκεφτούν αυτή την επιλογή. Η ψήφος τους να πιάσει τόπο και ο μόνος τρόπος σήμερα για να μη μπει η χώρα σε περιπέτειες είναι μια ισχυρή εντολή στη ΝΔ για να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα την επόμενη μέρα.

Θέλω να συγχαρώ και πάλι τις τοπικές μας οργανώσεις για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει, να ευχαριστήσω ξεχωριστά τους εθελοντές και τους νεολαίους μας για τον αγώνα που δίνουν, όλους αυτούς που θα καθίσουν πάνω από τις κάλπες την ημέρα των εκλογών και θα γιορτάσουν την εκλογική μας νίκη την ώρα που θα μετριούνται τα ψηφοδέλτια.

Αυτές τις τελευταίες 10 μέρες το πρόγραμμα μας να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο εργασίας. Θέλω να κριθούμε για αυτά που λέμε. Δεν θα επιτρέψω τη διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ, το παιχνιδάκι των fake news στο οποίο κάποιοι επενδύουν να το ξεχάσουν. Αναγκάζονται να επενδύσουν σε fake news επειδή δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα. Διαχείριση ήττας κάνουν και το γνωρίζουν πολύ καλά, εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε πολύ για το παρελθόν, η πραγματικότητα που βιώνεται εσείς είναι η καλύτερη απόδειξη της οικτρής αποτυχίας αυτής της κυβέρνησης.

Θέλω να σας θυμίσω ότι πριν ακριβώς 4 χρόνια τέτοια εποχή έκλειναν οι τράπεζες, γινόταν το δημοψήφισμα – παρωδία για να γίνει το όχι ναι και λίγες μέρες μετά η χώρα παρακαλούσε και υπέγραφε ως ικέτης το τρίτο μνημόνιο και το οποίο δεν θα γινόταν νόμος του Κράτους αν δεν υπήρχε η ΝΔ διότι εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες αυτών που μας γύρισαν πίσω αλλά θα μιλήσουμε για το μέλλον όπως το κάναμε μέχρι τώρα σε αυτό το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα. Έχω έρθει τέσσερις φορές στη Ροδόπη, έχω γυρίσει χριστιανικά και μουσουλμανικά χωριά, έχω δει στα μάτια τους και τη στεναχώρια για αυτά που έγιναν αλλά και την ελπίδα για να γυρίσουμε σελίδα και να ξανακάνουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.

Όπως με εμπιστευτήκατε για πρόεδρο της ΝΔ και διαψεύσαμε τις προσδοκίες κάποιων και είναι σήμερα η ΝΔ πιο ενωμένη παρά ποτέ, έτσι αισθανόμαστε όλοι μαζί το ψηφοδέλτιο μας το εκλεκτό εδώ στη Ροδόπη.

Σας διαβεβαιώνω ότι είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Αρκετά με τον διχασμό, την επόμενη μέρα θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, και των Ελλήνων που δεν μας ψήφισαν διότι αυτό επιβάλλουν οι συγκυρίες και αυτό συνάδει με τις αξίες της παράταξης μας. Πάμε μαζί να δώσουμε ισχυρή εντολή στη ΝΔ. Εύχομαι και ελπίζω την επόμενη φορά που θα έρθω στην Κομοτηνή να έρθω με άλλη ιδιότητα. Σας ευχαριστώ πολύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ