ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διανομή προϊόντων σε 2.000 ωφελούμενους του ΤΕΒΑ από τον Δήμο Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής κατάφερε να απορροφήσει όλο το πακέτο του προγράμματος και πλέον πραγματοποιεί παραπάνω διανομές καθώς επιστρέφονται σε αυτόν χρήματα από αδιάθετα κονδύλια άλλων Δήμων

fonirodopis.gr

Διανομή προϊόντων σε 2.000 οικογένειες της Κομοτηνής, ωφελούμενους πολίτες του προγράμματος ΤΕΒΑ πραγματοποίησαν από την Τρίτη 18 έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος, μίλησε στο fonirodopis.gr για τη διανομή, στεκούμενος ιδιαίτερα στην επιτυχία των Υπηρεσιών του Δήμου να απορροφήσουν όλο το πακέτο του προγράμματος και να είναι σε θέση σήμερα να πραγματοποιούν επιπλέον διανομές λόγω επιστροφής αδιάθετων κονδυλίων από άλλους Δήμους.

«Μετά τις εκλογές εμείς είμαστε εδώ στη δουλειά μας. Ο Δήμος Κομοτηνής έχει απορροφήσει όλο το πακέτο του προγράμματος του ΤΕΒΑ και αυτή είναι μια από τις τελευταίες διανομές που πραγματοποιούμε. Τα προϊόντα προέρχονται από επαναπροκήρυξη των αδιάθετων αποθεμάτων, αντί να επιστρέψουν στην Αθήνα μένουν εδώ στην Κομοτηνή και αυτό έγινε με δουλειά του Δήμου Κομοτηνής και των Υπηρεσιών. Εκτός από τα προϊόντα που διανέμουμε αναμένουμε λάδι και κοτόπουλο για τα οποία υπάρχει μια καθυστέρηση επειδή δεν έχουν υπογράψει ακόμα ο Υπουργός και ο Γραμματέας του Υπουργείου.

Θα απορροφήσουμε μέχρι την τελευταία δεκάρα από αυτά τα ευρωπαϊκά χρήματα και εκτός αυτού μας επιστρέφουν χρήματα και από άλλους Δήμους που δεν έχουν μεγάλη απορροφητικότητα και εδώ είναι το θετικό και για εμένα προσωπικά αλλά και για τον Δήμο», σημείωσε ο κ. Σωτηρακόπουλος.

Στο νομό Ροδόπης συνολικά οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ ανέρχονται περίπου σε 3.500 ενώ ο Δήμος Κομοτηνής τρέχει ήδη τις διαδικασίες για το νέο πρόγραμμα διανομής προϊόντων ύψους 3,5 εκ. ευρώ το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ