ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

ΚΚΕ Ροδόπης: «Όταν η Υγεία βασίζεται στη φιλανθρωπία επιχειρηματικών ομίλων»

«Καμία δωρεάν για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου δεν μπορεί να κρύψει την κοροϊδία της κυβέρνησης» αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ, ενώ όσον αφορά το Ίδρυμα Σταύρος Νιαρχός προσθέτει πως «ενώ εμφανίζεται σαν ‘’κοινωφελές ίδρυμα’ και ‘’εθνικός ευεργέτης’’ από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, έχει έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων, και από τα αμύθητα κέρδη του, δίνει κατά καιρούς πενταροδεκάρες»

FoniRodopis

Για «κοροϊδία» της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας κάνει λόγο η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ με αφορμή την παρουσίαση των σχεδίων του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο θα ανεγερθεί ύστερα από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το ΚΚΕ Ροδόπης στην ανακοίνωση του επισημαίνει τις ελλείψεις σε προσωπικό στο «Σιμανόγλειο» Νοσοκομείο, τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες για την Υγεία ενώ όσον αφορά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσθέτει «ενώ εμφανίζεται σαν ‘’κοινωφελές ίδρυμα’ και ‘’εθνικός ευεργέτης’’ από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, έχει έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων, και από τα αμύθητα κέρδη του, δίνει κατά καιρούς πενταροδεκάρες».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ροδόπης:

«Καμιά δωρεά , ούτε και αυτή του Ιδρύματος Νιάρχου για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου μπορεί να κρύψει την κοροϊδία της κυβέρνησης για φιλολαϊκές αλλαγές στην υγεία. Παρά τις όποιες βελτιώσεις,  οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Κομοτηνής σε προσωπικό είναι παραπάνω από κρίσιμες για τη λειτουργία του. Διαγνωστικές εξετάσεις όπως μαγνητικές τομογραφίες πραγματοποιούνται σταθερά στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Οι συνεχείς περικοπές  στις κρατικές δαπάνες για την υγεία, οι ελλείψεις διαχρονικά στα Κέντρα Υγείας του Νομού σε προσωπικό και  υλικοτεχνική υποδομή, η έλλειψη ουσιαστικά πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (τα ΤΟ.Μ.Υ σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν αυτές τις  ανάγκες) τροφοδοτούν τον ιδιωτικό τομέα,  που πραγματοποιεί το 70-90% των διαγνωστικών εξετάσεων. Αυτό το  σύστημα υγείας όπου η υγεία αποκαλείται ‘’κόστος’’ είναι παιδί της ‘’δίκαιης’’ και ‘’βιώσιμης’’ ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αλλά και της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά τη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου για την κατασκευή νέου νοσοκομείου, δεν την αρνούμαστε φυσικά. Όμως δεν ξεχνάμε ότι ενώ εμφανίζεται σαν ‘’κοινωφελές ίδρυμα’’ και ‘’εθνικός ευεργέτης’’ από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, έχει έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων, και από τα αμύθητα κέρδη του, δίνει κατά καιρούς ‘’πενταροδεκάρες’’, που θεωρούμε ότι είναι λεφτά των εργαζομένων. Εμείς δεν τον ξεπλένουμε τον ίδιο και την τάξη του όπως κάνει η κυβέρνηση και όχι μόνο.

Και φυσικά υπάρχουν ακόμα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας του νέου νοσοκομείου. Για τους όρους παροχής των υπηρεσιών του. Θα βάλει το κράτος  χρήματα για να είναι πραγματικά δωρεάν ή θα τα φορτώσει, για παράδειγμα, στα υποχρηματοδοτούμενα ασφαλιστικά ταμεία και στις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων; Οι εργαζόμενοι στο νέο νοσοκομείο, θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καλά αμειβόμενοι ή θα είναι με τις ‘’μοντέρνες’’ εργασιακές σχέσεις, που προσομοιάζουν με τις επιχειρήσεις, ως μέσο για την εξασφάλιση εσόδων των νοσοκομείων;

Να γιατί τώρα δυνατό ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Για να δοθεί ισχυρή απάντηση από το λαό με τους αγώνες του για αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν Υγεία. Για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στις δημόσιες μονάδες Υγείας, να εξοπλιστούν με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα, να λειτουργούν όλο το 24ωρο και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους απολύτως δωρεάν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ