ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οντέρ Μουμίν: «Ισχυρό πλήγμα σε κάθε έννοια δημοκρατίας η απλή αναλογική»!!!

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιάσμου αν και δεν διαθέτει τη λαϊκή πλειοψηφία, διαμαρτύρεται που δεν κατέχει ούτε τη θεσμική (πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο) και καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να ζητήσει «συγγνώμη» από τους δημότες!

fonirodopis.gr

Η απλή αναλογική αποτελεί κατά κοινή ομολογία το δικαιότερο εκλογικό σύστημα καθώς μέσω αυτής αποτυπώνονται οι πραγματικοί συσχετισμοί και η βούληση του λαού στην κατανομή των εδρών.

Η καθιέρωση της, ένα χρόνιο αίτημα των δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου, ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ισότιμη έκφραση όλων των πολιτών και τη δίκαιη αντιπροσώπευση όλων των υποψηφίων.

Αποτελεί δε, μια μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας και καλλιέργεια νέας κουλτούρας που θα βασίζεται στη συνεργασία και τη συναίνεση με γνώμονα το κοινό καλό.

Ο Οντέρ Μουμίν ωστόσο απ’ ότι φαίνεται έχει τελείως διαφορετική άποψη καθώς την χαρακτηρίζει ως «ισχυρό πλήγμα σε κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας».

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιάσμου αν και δεν διαθέτει καν τη λαϊκή πλειοψηφία και βασιζόμενος στα «φουσκωμένα» λόγω αποχής ποσοστά του διαμαρτύρεται επειδή δεν κατέχει ούτε τη θεσμική (πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο) και καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση να ζητήσει «συγγνώμη» από τους δημότες!

Η επιστολή του Οντέρ Μουμίν:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών,

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου στον δήμο Ιάσμου, της ΠΕ Ροδόπης, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ο Συνδυασμός ‘’ΕΜΠΡΟΣ’’, στον οποίο έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, έλαβε ποσοστό 42,96 % την Α’ Κυριακή και ποσοστό 65,98 % την Β’ Κυριακή εκλέγοντας 11 συμβούλους στο 27μελές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου. Σημειωτέον ότι το ποσοστό 65,98 % της Β’ Κυριακής, αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Οι συνδημότες μου αποφάσισαν κυρίαρχα, ρητά και αδιαμφισβήτητα. Οι ατέλειες, η προβληματικότητα του Κλεισθένη, τις οποίες είχαμε επισημάνει πλείστες φορές δυστυχώς αλλοιώνουν την πραγματική βούληση των συνδημοτών μου, καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα σε κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Συμμεριζόμενος και υποστηρίζοντας απόλυτα την ανοικτή επιστολή του εκλεκτού φίλου Δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, σας ενημερώνω και εγώ από τη μεριά μου, ότι οφείλεται μια τεράστια συγγνώμη και στους δημότες του Δήμου Ιάσμου για το νόμο – έκτρωμα που από ισχυρή πλειοψηφία στις κάλπες μας καθιστά μειοψηφία στο δημοτικό μας συμβούλιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ