ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Εμινέ Μπουρουτζή: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ασάφογλου, οι Πομάκοι έχουν ελληνική συνείδηση»

«Οι δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΕΦ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας», αναφέρει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης

fonirodopis.gr

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει της δηλώσεις της Τσιγδέμ Ασάφογλου περί «τουρκικής μειονότητας στη Θράκη», η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.

Η Εμινέ Μπουρουτζή επισημαίνει ότι τέτοιες δηλώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τους Πομάκους και τους Ρομά οι οποίοι, όπως λέει, έχουν ελληνική εθνική συνείδηση.

Η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης:

«Δε μας προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (K.I.E.Φ.) περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα.

Όπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι έχουν ελληνική εθνική συνείδηση.

Σαν Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα. Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας.

Ως Σύλλογος Πομάκων του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ