ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το διακύβευμα των επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Κομοτηνής, θέτει ο Αντώνης Γραβάνης

«Το 56% των συνδημοτών μας ζητά αλλαγή πολιτικών στον Δήμο. Θέλουμε να παραμείνουμε στη μετριότητα ή να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον; Θέλουμε έναν Δήμαρχο δυναμικό ή κάποιον φοβισμένο και καθοδηγούμενο;»

fonirodopis.gr

Το διακύβευμα των επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Κομοτηνής, θέτει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης στο μήνυμα του λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» διαπιστώνει ότι η κάλπη της προηγούμενης Κυριακής «επέδειξε ότι το 56% των δημοτών μας ζητά την αλλαγή φιλοσοφίας και πολιτικών στη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής» και θέτει στους δημότες τα πολιτικά διλήμματα των εκλογών.

«Θέλουμε να παραμείνουμε στη μετριότητα ή να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον; Θέλουμε έναν Δήμαρχο δυναμικό ή κάποιον φοβισμένο και καθοδηγούμενο;», ρωτάει ο Αντώνης Γραβάνης.

Το μήνυμα του αναλυτικά:

«Συνδημότισσες και Συνδημότες μου

Σας καλώ αυτήν την ώρα, όπου η μάχη του σταυρού έχει τελειώσει να συναισθανθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτήν την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Κι αυτή η επιλογή θα καθορίσει την πορεία του Δήμου μας, τις Ζωές όλων των πολιτών αυτού του Τόπου, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Θα πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε εάν θα παραμείνουμε στη μετριότητα και τη στασιμότητα που μας περιβάλει ή θα δώσουμε τη δυνατότητα στον τόπο μας να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Η κάλπη της προηγούμενης Κυριακής επέδειξε ότι το 56% των δημοτών μας ζητά την αλλαγή φιλοσοφίας και πολιτικών στη διοίκηση του δήμου Κομοτηνής. Την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε στόχους και με υπομονή και επιμονή να φτάσουμε στην επίτευξή τους. Κι αυτό θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί και να επισφραγιστεί τη δεύτερη Κυριακή.

Λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο είναι η συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του Δήμου μας, που με αμοιβαίο σεβασμό θα εργαστούν για το συλλογικό όφελος.

Η ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης δεν είναι για μας αυτοσκοπός.

Όμως η καθημερινότητα είναι αποστομωτική. Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε ένα μακρόπνοο σχέδιο για την ανάπτυξη του δήμου μας, την πόλη και τους οικισμούς του. Μόνον αποσπασματικές ενέργειες, οι οποίες επικάλυπταν τα προβλήματα, αν δε δημιουργούσαν και περεταίρω.

Το ζητούμενο, όμως είναι να σχεδιάζεις με ρεαλισμό να αθροίζεις δυνάμεις να αγωνίζεσαι και να διεκδικείς προς όφελος των δημοτών.

Να γιατί λέμε ότι το παρόν μοντέλο διοίκησης δεν καλύπτει ούτε τις βασικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου δήμου.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε, με πίστη και αποφασιστικότητα. γιατί πιστεύουμε ότι το ρεαλιστικό σχέδιο, η συνέπεια και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις όλων των καθαρών δυνάμεων της κοινωνίας μας, εξασφαλίζει στον τόπο ένα μέλλον με προοπτική.

Αυτό που απαιτείται είναι ιεράρχηση των προβλημάτων, προγραμματισμό, προσήλωση στις λεπτομέρειες και αναμφίβολα, ένα δήμαρχο δυναμικό και αποφασιστικό κι όχι κάποιο φοβισμένο και καθοδηγούμενο.

Όχι ένα δήμαρχο, ο οποίος μιλάς πίσω από κουρτίνες ή ρίχνεις μύδρους-«κονσέρβα» στους αντιπάλους του, γιατί δεν μπορεί ούτε να αντιπαρατεθεί δημόσια μαζί τους.

Αυτή η τακτική, εκτός από το ότι υποδηλώνει το φόβο του να βρεθεί έναντι των ευθυνών για τα μη πεπραγμένα, δείχνει και το σπασμωδικό τρόπο που αντιδρά όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Και η καρέκλα του δημάρχου είναι πολλές φορές δύσκολη…

Οι επαναληπτικές εκλογές έχουν πάντα έναν πολιτικό χαρακτήρα. Η επιλογή στην κάλπη θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην πόλη/δήμο, που αποτελεί το βασικό πυρήνα, που συντελεί στην καλύτερη και πληρέστερη ζωή των πολιτών.

Γι’ αυτό, θα πρέπει να αναλογιστούμε το «κοινωνικό – συλλογικό καλό».

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα πρέπει να επιλέξουμε Δήμαρχο.

Να κάνουμε το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τη φιλοσοφία στη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής.

Να αντικαταστήσουμε την αδράνεια και τη στασιμότητα με την Ανάπτυξη και τη Δημιουργικότητα.

Να ενισχύσουμε τη θέση του δήμου μας και άρα και των ίδιων των συμπολιτών μας.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το σήμερα που δεν μπορεί να περιμένει, για το Αύριο που μας καλεί να το κερδίσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ