ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Γκαράνης: Χαρακτηρίζει ως «επιβράβευση» της Δημοτικής Αρχής την απώλεια 5.000 ψήφων!!!

Καμία αυτοκριτική και κανένας προβληματισμός για την πτώση κατά 12 περίπου μονάδες των ποσοστών της «Κοινωνίας Πολιτών» σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2014 – Απώλεσαν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και πανηγυρίζουν!

fonirodopis.gr

Η μεγάλη πτώση των ποσοστών της «Κοινωνίας Πολιτών» στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών του 2019 σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014, φαίνεται πως δεν προκαλεί κανέναν προβληματισμό στον Γιάννη Γκαράνη.

Αντίθετα, η απώλεια περίπου 5.000 ψήφων και 12 ποσοστιαίων μονάδων που σημαίνει ταυτόχρονα και απώλεια 8 εδρών, ήτοι της πλειοψηφίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, μεταφράζεται ως «επιβράβευση» του έργου της Δημοτικής Αρχής την τελευταία πενταετία.

Αν μάλιστα επιχειρήσει κανείς σύγκριση σε απόλυτους αριθμούς, των ψήφων δηλαδή που έλαβε σήμερα η «Κοινωνία Πολιτών» με το σύνολο των ψηφισάντων του 2014, θα διαπιστώσει ότι τα ποσοστά είναι ακόμα χαμηλότερα κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι η παράταξη διασώθηκε χάρη στην αυξημένη αποχή των δημοτών.

Το μήνυμα του Γιάννη Γκαράνη ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Κομοτηνής χαρακτηρίζεται εύκολα ως μια έκθεση ιδεών στην οποία περιλαμβάνονται μόνο αοριστολογίες και ευχολόγια του τύπου «για μια Κομοτηνή που όλοι αξίζουμε», ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται σε αυτό η παντελής απουσία οποιασδήποτε πολιτικής κριτικής ή αξιολόγησης.

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2014:

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2019:

Το μήνυμα του επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών»:

«Συνδημότισσες και συνδημότες.

Ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών απευθύνομαι σε όλους σας, πρώτα απ’ όλα, για να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου.

Να σας ευχαριστήσω για το σπουδαίο και μεγάλο ποσοστό, με το οποίο τιμήσατε την παράταξή μας, την ‘’Κοινωνία Πολιτών’’. Είναι η επιβράβευση της δουλειάς που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όλοι εμείς, ως ομάδα, με επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο, τον Γιώργο Πετρίδη, εργαστήκαμε με συνέπεια και σεβασμό στον συνδημότη μας.

Και να σας ζητήσω να μας εμπιστευτείτε ξανά την επόμενη Κυριακή. Να εμπιστευτείτε με την ψήφο σας όλους εμάς που αποτελούμε την ‘’Κοινωνία Πολιτών’’.

Όλους εμάς, που αποδείξαμε ότι έχουμε την εμπειρία, τις γνώσεις, αλλά και τη φρεσκάδα, για να συνεχίσουμε με νέα ορμή την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Κομοτηνής.

Απευθύνομαι σε όλους σας και σας καλώ να υπερψηφίσετε το όραμά μας. Να μας δώσετε τη δυνατότητα  να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Να στηρίξετε για τρίτη φορά την παράταξη που επανέφερε τη σταθερότητα στον Δήμο μας. Γιατί ο τόπος μας αξίζει συνεχώς καλύτερες μέρες. Δεν αξίζει πισωγυρίσματα και αδιέξοδες πολιτικές.

Η ‘’Κοινωνία  Πολιτών’’- κι εγώ, ως επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, είμαστε εδώ, μαζί σας.  Και σας ζητούμε να μας δώσετε την πολιτική σας έγκριση, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Κομοτηνή που θέλουμε.

Μια Κομοτηνή, που θα’ χει στο επίκεντρό της τους ανθρώπους της, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Μια Κομοτηνή, με αληθινά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Την Κομοτηνή, που όλοι αξίζουμε.

Σας καλώ να προσέλθετε μαζικά στην κάλπη. Η Κομοτηνή έχει ανάγκη από μια ισχυρή διοίκηση,  που θα σέβεται τους πολίτες της.

Σας καλούμε να συστρατευτείτε και να συμπορευτείτε μαζί μας. Σας καλούμε να εμπιστευτείτε την πρότασή μας. Μια πρόταση, που πατάει γερά στα θεμέλια της πολιτικής εμπειρίας, της εντιμότητας, της διαφάνειας, της σοβαρότητας, αλλά και των νέων ιδεών».

2 Σχόλια

 1. Avatar

  Σχολιαστης.

  31 Μαΐου 2019 at 14:58

  Τα μπορούν και μαγειρεύονται ωραία για να προκαλούν εντυπώσεις.

  2014 έγκυρα ψηφοδέλτια 30.493, συνδυασμός ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 17.110 ή 56,11%.

  2019 έγκυρα ψηφοδέλτια 27.833. Αν ψήφιζαν τόσοι το 2014, με ποσοστό 56,11% ο συνδυασμός ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα λάμβανε (από αναγωγή)15.617 ψήφους.

  Αφού λοιπόν έλαβε 17.110 η “απώλεια” είναι 3.284 ψήφοι και όχι 5.000! ψήφοι.

  Βέβαια η ουσία είναι ότι στις δημοτικές εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν επηρεασμένοι και από την γενικότερη πολιτική κατάσταση.

  Ποιος ήταν κυβέρνηση το 2014; Ποιος είναι κυβέρνηση τώρα;

  • FoniRodopis

   FoniRodopis

   1 Ιουνίου 2019 at 19:39

   Η ανάλυση σου βασίζεται στο υποθετικό σενάριο του “ΑΝ ψήφιζαν τόσοι το 2014…” ενώ θα έπρεπε να βασίζεται στα πραγματικά νούμερα. Παίζουν πάντως πολλές παράμετροι ρόλο, όπως πχ ότι φέτος υπήρξε και η υποψηφιότητα του Τάσου Βαβατσικλή. Ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του ερμηνεία.

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ